Europa League: Μήνυμα Μαρτίνς για νίκη επί της Γουλβς

Europa League: Μήνυμα Μαρτίνς για νίκη επί της Γουλβς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 11/03/20, 18:18

Οι συνθήκες δεν είναι, σίγουρα, οι καλύτερες δυνατές, αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο απέναντι Γουλβς, διαβεβαίωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον αυριανό αγώνα με τους «λύκους», στο πλαίσιο της φάσης των «16» στο Europa League.

«Θέλω να είμαι σαφής για το θέμα αυτό: Πρώτον να ευχηθώ γρήγορη και καλή ανάρρωση στον πρόεδρό μας, να είναι σύντομα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα, χθες μετά την προπόνηση, όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του προέδρου μας, ο σύλλογος ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα υγείας και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όχι μόνο για να προφυλάξουμε τη δική μας υγεία, αλλά και αυτή των συνανθρώπων μας», σχολίασε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας.

«Προετοιμάσαμε καλά το παιχνίδι μας, χωρίς πανικό, με τη σοβαρότητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό. Αν μας ρωτάτε αν μας αρέσει που ο αγώνας θα γίνει με αυτές τις συνθήκες η απάντησή μου είναι "όχι", αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Το "Καραϊσκάκη" είναι η δύναμή μας, θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά θα σεβαστούμε την οδηγία», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος προπονητής ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τις κλειστές πόρτες στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Φυσικά και δεν μας αρέσει που δεν θα έχουμε κόσμο, έχουμε καταπληκτικούς φιλάθλους και το κλίμα που κάνουν είναι φανταστικό, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και θα παίξουμε με πάθος. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ ποιοτική, οργανωμένη, έχει χαρακτήρα και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το εμπόδιο, ακόμη και χωρίς τους φιλάθλους μας, που θα μας λείψουν πάντως πολύ».

Το αν έχει καταλήξει στο σχήματα που θα παρατάξει: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος στην ομάδα μας που σκέφτεται τον κοροναϊό, από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε εξεταστεί και είμαστε καλά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε, να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων και ο πανικός δεν βοηθά κανέναν. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στις αρμοδιότητές μας. Για την ενδεκάδα θα τα δείτε αύριο».

Το αν θεωρεί τη Γουλβς ως την καλύτερη αγγλική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα όλες αυτές οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές στις μεταβιβάσεις και στις αντεπιθέσεις. Η Γουλβς ίσως να μην έχει τόσο το στοιχείο της κατοχής μπάλας όπως η Άρσεναλ και η Τότεναμ, το αγγλικό στυλ που έχει η Μπέρνλι, αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ ποιοτικούς παίκτες, που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και είναι πολύ καλά οργανωμένη».

Το αν η απουσία κόσμου δίνει πλεονέκτημα στον αντίπαλο: «Το γήπεδό μας είναι μεγάλη δύναμη, ο κόσμος μάς κάνει πολύ πιο δυνατούς, ειδικά στα πρώτα 10-15 λεπτά. Ο κάθε αντίπαλος το νιώθει αυτό, όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

Τη στάση του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς: «Θα σεβαστούμε οτιδήποτε εισηγηθούν οι αγγλικές αρχές. Αν πουν ότι μπορεί να γίνει με ασφάλεια, θα παίξουμε. Αν όχι, θα σεβαστούμε κάθε πιθανή οδηγία».

Τον συμπατριώτη προπονητή της Γουλβς: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Νούνο (Εσπίριτο), ήμασταν στην ίδια ομάδα, την Βιτόρια Γκιμαράες. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αν και δεν επικοινωνούμε τακτικά».

Την τοποθέτηση της Γουλβς για αναβολή του αγώνα: «Ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως αισθάνεται. Εμείς προτιμούμε να περάσουμε το βάρος της ευθύνης στις αρχές, στους αρμόδιους και τους επιστήμονες. Αν μας πουν να γίνει χωρίς κόσμο ή να αναβληθεί, θα πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες. Σεβόμαστε τις απόψεις του αντίπαλου προπονητή, αλλά οφείλουμε να ακολουθήσουμε ό,τι μας πουν εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα».

Αν σου άρεσε κάνε