Την Τρίτη αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Την Τρίτη αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 16/03/20, 15:02

Καθοριστικές για ζητήματα που αφορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναμένεται να είναι οι αυριανές (17/03) συνομιλίες της ΔΟΕ με τους επικεφαλής διαφόρων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητα της ανθρωπότητας.

Η ταχύτατη εξάπλωση του ιού, έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή την αναβολή πολλών διοργανώσεων και προ-Ολυμπιακών τουρνουά, ενώ απειλεί ακόμη και την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο (24 Ιουλίου - 9 Αυγούστου).

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης δεν είναι γνωστή προς το παρόν, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, ο Κιτ ΜακΚόνελ, διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, είχε συζητήσει με τις διάφορες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες τις αλλαγές στην διαδικασία πρόκρισης για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ο ΜακΚόνελ, δήλωσε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας στο πλαίσιο της ΔΟΕ για να «δράσει γρήγορα, αν χρειαστεί, εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, προκειμένου να εγκρίνει τις απαραίτητες αλλαγές στα συστήματα προεπιλογής».

Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν παράταση των προκριματικών- αλλά όχι πέραν της 30ης Ιουνίου - καθώς και ανακατανομή των ποσοστώσεων, αλλά και κατάργηση ορισμένων κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Αν σου άρεσε κάνε