Παίχτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα μετά από σχεδόν 3 χρόνια

Παίχτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα μετά από σχεδόν 3 χρόνια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 27/03/20, 14:44

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο Αμπντελάκ Νούρι, ο Μαροκινός φέρελπις παίκτης του Άγιαξ που είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο στις 8 Ιουλίου 2017, ξύπνησε από το κώμα.

Ο Νούρι είχε αισθανθεί αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και κατέρρευσε, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Ο νεαρός, τώρα 22 ετών, ήταν ένας από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του Άγιαξ και όταν υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο είχε μόλις ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης της σεζόν στη Β΄ Εθνική της Ολλανδίας.

Ένα χρόνο μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο ο Νούρι είχε δείξει σημάδια βελτίωσης, αν και έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη.

Τώρα, 2 χρόνια και 8 μήνες από την τραγική αυτή ημέρα -όπως είπε ο αδελφός του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα De Wereld Draait Door- η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

«Έχει φύγει από το νοσοκομείο, δεν είναι πλέον σε κώμα, είναι στο σπίτι, κοιμάται, τρώει, αλλά είναι πολύ εξαρτημένος και δεν σηκώνεται από το κρεβάτι», δήλωσε ο Αμπντεραχίμ Νούρι.

«Γνωρίζει πού βρίσκεται και είναι σημαντικό να μείνει μαζί με την οικογένειά του. Είναι δυνατόν να επικοινωνήσουμε μαζί του, παρακολουθούμε ποδοσφαιρικούς αγώνες και αντιδρά», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε