Και στη Γερμανία η διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων έως το τέλος Απριλίου

Και στη Γερμανία η διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων έως το τέλος Απριλίου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 31/03/20, 19:55

Οι 36 σύλλογοι των δύο επαγγελματικών κατηγοριών του γερμανικού ποδοσφαίρου, επικύρωσαν και τυπικά σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την επέκταση της αναστολής των πρωταθλημάτων ως το τέλος Απριλίου.

Η αρχική απόφαση αναβολής των αγώνων τελείωνε το προσεχές Σαββατοκύριακο (4-5 Απριλίου), αλλά η ανησυχητική εξάπλωση του κοροναϊού στη Γερμανία δεν αφήνει περιθώρια ούτε για σκέψη άμεσης επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Πέραν του τυπικού σκέλους της απόφασης, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το τι μέλλει γεννέσθαι με τη φετινή σεζόν. Κοινός τόπος όλων των συλλόγων, είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η χρονιά και, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το kicker, το πλάνο είναι να ξαναρχίσουν οι αγώνες -κεκλεισμένων των θυρών- το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, με στόχο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ως το τέλος Ιουνίου.

«Σκοπεύουμε να τελειώσουμε τη σεζόν ως τις 30 Ιουνίου, αυτή παραμένει η κατάσταση σήμερα. Θεωρητικά, μπορείς να την επεκτείνεις ως τον Ιούλιο, όμως κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει και η επόμενη χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ, και συνέχισε:

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να δουλέψει μόνο όταν παίζεται. Δουλεύουμε εντατικά για να μπορέσουμε να σηκωθούμε μετά από την κρίση. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα χρειαστούν επανεκκίνηση, μεταξύ αυτών και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Αν σου άρεσε κάνε