Ποδόσφαιρο: Τέλη Μαΐου ξανά αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο καλό σενάριο...

Ποδόσφαιρο: Τέλη Μαΐου ξανά αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο καλό σενάριο...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 07/04/20, 18:31

Η LaLiga μπορεί να επανεκκινήσει μετά τις 28 Μαΐου, στο καλύτερο σενάριο, δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Χαβιέ Τέμπας.

Ο Τέμπας επεσήμανε ότι οι σύλλογοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις όσο είναι σε ισχύ τα μέτρα προφύλαξης που έχει λάβει η ισπανική κυβέρνηση λόγω της έξαρσης του Covid-19 – δηλαδή ως τις 26 Απριλίου.

«Από όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζουμε με την UEFA για να επιστρέψουμε στη δράση, το ιδανικότερο θα ήταν αυτό να γίνει στις 28 Μαΐου. Από εκεί και πέρα, μπορεί να περιμένουμε ως και τις 28 Ιουνίου, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις Αρχές», τόνισε ο Τέμπας, με τη LaLiga να θέλει ακόμη 11 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί.

Όσο για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο Τέμπας ήταν απαισιόδοξος: «Αν συμπεριλάβουμε και τα χρήματα που θα λαμβάνανε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε οι ισπανικοί σύλλογοι θα ‘’χάσουν’’ περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ εφόσον δεν ολοκληρωθεί η σεζόν. Αν φτάσουμε στο φινάλε, έστω και χωρίς θεατές, τότε η ζημία θα ‘’περιοριστεί’’ στα 300 εκατομμύρια ενώ με θεατές υπολογίζουμε στα 150 εκατομμύρια».

Αν σου άρεσε κάνε