Υφ. Αθλητισμού: Με συμμετοχή ομοσπονδιών και ομάδων η επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Υφ. Αθλητισμού: Με συμμετοχή ομοσπονδιών και ομάδων η επανέναρξη των πρωταθλημάτων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 09/04/20, 14:49

Το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ήδη ετοιμάσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ' εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτό επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με αφορμή και την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αναφορικά με το αν και με ποιες συνθήκες μπορούν να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι αθλητικές διοργανώσεις, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι εξελίξεις με την πανδημία του κοροναϊού και χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Από τη στιγμή που θα «περάσει» αυτή η διάταξη, κάθε διοργανώτρια αρχή θα μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανονισμών και να αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη σκέπη της, με το ρόλο της Πολιτείας να είναι εποπτικός.

Όπως τονίζεται, οποιαδήποτε σχετική απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά και συναινετικά, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ομοσπονδίες, λίγκες, αθλητές), και βεβαίως σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των ειδικών.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός στα αρμόδια όργανα, πραγματική διάθεση συνεργασίας και πνεύμα αλληλεγγύης, όπως επιβάλλει η πρωτοφανής συγκυρία.

Αν σου άρεσε κάνε