Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση 7 βαθμών - Προσφυγή στο CAS

Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση 7 βαθμών - Προσφυγή στο CAS

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 14/04/20, 20:43

Η προσφυγή στο CAS, το ανώτερο ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο, που είναι και το τελευταίο βήμα δικαστικής δικαίωσης, είναι πλέον η επιλογή του ΠΑΟΚ στην πρόσφατη απόφαση της απόρριψης της έφεσης της ΠΑΕ για πτώση της πρωτοβάθμιας ποινής αφαίρεσης επτά βαθμών, από το δευτεροβάθμιο όργανο, την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Σε αυτό το όργανο θα προσφύγει εντός των επόμενων ημερών η νομική υπηρεσία του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης επιθυμώντας να ανατρέψει την απόφαση που δεν ανετράπη στα ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα και για να αποσείσει την βαριά ποινή από το ιστορικό της ομάδας.

Άλλωστε αυτή ήταν και η εξ αρχής εκφρασθείσα πρωτοβουλία και σκέψη των υπευθύνων των πρωταθλητών Ελλάδος.

Παρέμεινε το -7 στον ΠΑΟΚ και το -12 στη Ξάνθη

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, με τις οποίες οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί πολυϊδιοκτησίας.

Κατόπιν αυτού, διατηρείται η ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ από τη θρακιώτικη ομάδα αφαιρούνται συνολικά δώδεκα βαθμοί, επτά λόγω πολυϊδιοκτησίας και πέντε λόγω μη δήλωσης της αλλαγής στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Το μοναδικό σημείο κατά το οποίο η επιτροπή εφέσεων διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, ήταν ότι δέχθηκε τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος.

Αν σου άρεσε κάνε