Το Σάββατο οι αποφάσεις για τη συνέχιση της Euroleague

Το Σάββατο οι αποφάσεις για τη συνέχιση της Euroleague

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 29/04/20, 15:25

TAGS

Υπέρ της επανέναρξης και ολοκλήρωσης της σεζόν στην Euroleague τάχθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sports.ru».

Για μία ακόμη φορά ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής δήλωσε πεπεισμένος ότι η σεζόν πρέπει να τελειώσει, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό στις 2 Μαΐου, ημερομηνία που έχει οριστεί ως η πλέον καθοριστική για να «ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Επίσης, ο «ισχυρός άνδρας» της Euroleague πρόσθεσε πως άπαντες έχουν αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις από τα χαμένα έσοδα και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις ομάδες, ώστε να εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Ο Μπερτομέου τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν οι κυβερνήσεις και οι αρχές κάθε χώρας μας επιτρέψουν να οργανώσουμε παιχνίδια και αν κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει ασφάλεια για τους παίκτες και τις ομάδες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό, όχι γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους συνεργάτες μας, αλλά και κυρίως γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους φιλάθλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε αυτό που αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή το μπάσκετ υψηλού επιπέδου».

Αναφορικά με τις διαφωνίαες κάποιων ομάδων ως προς το ύψος των περικοπών, ο Μπερτομέου δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για απώλεια ενός ποσοστού 30% από τα συμβόλαια των παικτών, αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σε συζητήσεις, μιλάμε μόνο για τις αποφάσεις. Είμαστε ενωμένοι και έτσι παίρνουμε τις αποφάσεις. Από την αρχή θέλαμε τους συλλόγους μαζί μας στο κομμάτι της συμφωνίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε 300 διαφορετικές υποθέσεις παικτών. Πρέπει όλοι να είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η συμφωνία ήταν αναγκαία και δημιούργησε μία καλή βάση για τους συλλόγους και τους παίκτες».

Και εξήγησε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους αθλητές: «Η πλειοψηφία των παικτών αποδέχεται τη συμφωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Euroleague εμπλέκονται περίπου 300 παίκτες. Εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω, επειδή κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Αντιλήφθηκαν ότι παίζουν κομβικό ρόλο και μας βοήθησαν να βρούμε έναν τρόπο να λύσουμε την κρίση. Η γνώμη τους επηρεάζει σίγουρα τους φιλάθλους και είμαι σίγουρος ότι εκτίμησαν την πορεία και την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Η μείωση των μισθών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ομάδες. Θα τις βοηθήσει να επιστρέψουν με μικρότερη ζημιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ενωμένοι».

Αν σου άρεσε κάνε