Super League: 13 ΠΑΕ υπέρ της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Super League: 13 ΠΑΕ υπέρ της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:42 Δημιουργία 29/04/20, 17:39

Σε ένα άκρως επεισοδιακό συμβούλιο, που διεξήχθη την Τετάρτη (29/04) μέσω τηλεδιάσκεψης, οι 13 από τις 14 ΠΑΕ της Super League τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος έκανε την πρόταση για να συζητηθεί το «καυτό» θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, άποψη με την οποία συντάχθηκαν οι 13 ομάδες του πρωταθλήματος, πλην του Ολυμπιακού, που προτίμησε να φηφίσει «λευκό».

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στο ξεκίνημα της τηλεδιάσκεψης είχε έντονους διαλόγους με τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση (ακούστηκαν βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, με τον «ισχυρό άνδρα» των Πειραιωτών να επιτίθεται στο «δικέφαλο του βορρά» και στον Ιβάν Σαββίδη και τον εκπρόσωπο των «ασπρόμαυρων» να απαντά σε ανάλογο ύφος) ανέφερε χαρακτηριστικά πως «λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Πέρα από τον Ολυμπιακό, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος έθεσαν θέμα, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, να παίρνει το λόγο και να απαντά πως «κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικές επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογίας».

Η ψηφοφορία είχε ως εξής:

ΑΕΛ: υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη
Άρης: υπέρ με αστερίσκο
Αστέρας: υπέρ
ΑΕΚ: υπέρ
Ατρόμητος: υπέρ
Βόλος: υπέρ
Ξάνθη: υπέρ
Ολυμπιακός: λευκό
ΟΦΗ: υπερ
Παναθηναϊκός: υπέρ
Παναιτωλικός: υπέρ
Πανιώνιος: υπέρ με αστερίσκο
ΠΑΟΚ: υπέρ
Λαμία: υπέρ
ΕΠΟ: υπέρ

Η Super League θα ζητήσει να μην ισχύσει στο μέλλον το -6 σε όσους δεν αδειοδοτούνται

Με ψήφους 8-6, η Super League αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ να απαλειφθεί η ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Επίσης, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε ο περιορισμός των μεταγραφών με ψήφους 8-7, για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, καθώς και η κατάργηση του προστίμου των 20.000 ευρώ που προβλεπόταν για τις ομάδες που δεν έπαιρναν άδεια συμμετοχής λόγω δυσκολίας βιωσιμότητας.

Υπέρ του να μην ισχύσει μελλοντικά το -6 σε αυτούς που δεν εξασφαλίζουν πιστοποιητικό συμμετοχής ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός.

Την αφαίρεση 3 βαθμών αντί 6 ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος, ΟΦΗ και λευκό η ΕΠΟ.

Ακολούθως υπήρξε και νέα ψηφοφορία, όπου με ψήφους 8-7 επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Υπέρ του περιορισμού των μεταγραφών ψήφισαν οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ και κατά οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία.

Τέλος, αποφασίστηκε και η κατάργηση του προστίμου των 20.000 ευρώ, ποινή που προβλεπόταν για τις ομάδες που δεν έπαιρναν άδεια λόγω προβλήματος βιωσιμότητας.

Αν σου άρεσε κάνε