Ποδόσφαιρο: Η FIFA ενέκρινε τις 5 αλλαγές ανά αγώνα

Ποδόσφαιρο: Η FIFA ενέκρινε τις 5 αλλαγές ανά αγώνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 08/05/20, 19:57

Η IFAB, δηλαδή το συμβούλιο της FIFA που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, συγκατατέθηκε στην αύξηση των αλλαγών που μπορεί να κάνει κάποια ομάδα στη διάρκεια του αγώνα, από τρεις σε πέντε.

Να σημειωθεί όμως ότι δεν αυτό δεν θα είναι ένα μόνιμο αλλά προσωρινό μέτρο και θα εφαρμοστεί στις διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα αρχίσουν προσεχώς και θα περατωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασής του και για την περίοδο 2020-21.

Η τροποποίηση στο σχετικό κανονισμό κρίθηκε αναγκαία λόγω παράτασης της τρέχουσας περιόδου μετά την πανδημία του κοροναϊού, ελήφθη δε προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες από τον αυξημένο όγκο αγώνων σε στενότερο χρονικό πλαίσιο και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Κάθε ομάδα θα δικαιούται να κάνει ως και πέντε αλλαγές, χωρίς όμως να διακόψει το παιχνίδι περισσότερες από τρεις φορές. Πρακτικά αυτό σημαίνει τρία «παράθυρα», μαζί με την ανάπαυλα για το ημίχρονο.

Να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι η απόφαση της IFAB δεν είναι δεσμευτική και κάθε διοργανώτρια αρχή, είτε Ομοσπονδία είτε Λίγκα, έχει το δικαίωμα να πράξει κατά το δοκούν, ενσωματώνοντάς την ή όχι στους κανονισμούς της.

Αν σου άρεσε κάνε