Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ετοιμάζουν νέες μειώσεις για τη σεζόν 2020/2021

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ετοιμάζουν νέες μειώσεις για τη σεζόν 2020/2021

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 11/05/20, 14:18

Η «επόμενη μέρα» στο ποδόσφαιρο, μετά την πανδημία του κοροναϊού, θα φέρει σημαντικές αλλαγές στις ομάδες.

Μια από αυτές, ίσως και η μεγαλύτερη, θα αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ήδη, αρκετοί σύλλογοι των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ έχουν προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις των μισθών των παικτών τους και η... τακτική αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική As, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέες περικοπές την περίοδο 2020/2021, που ίσως να είναι ακόμη πιο μεγάλες από αυτές που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί.

Με βάση το ρεπορτάζ, η «Βασίλισσα της Ευρώπης» σκοπεύει να επιφέρει μειώσεις της τάξεως του 30% τις αποδοχές ποδοσφαιριστών αλλά και κορυφαίων διοικητικών στελεχών της για την προσεχή αγωνιστική σεζόν, αλλά δεν θα γίνει το ίδιο και με τις απολαβές των περίπου 800 υπαλλήλων του συλλόγου.

Τα εφετινά έσοδα των «μερένγκες» υπολογίζονταν αρχικά στα 822 εκ. ευρώ, αλλά μετά την κρίση της πανδημίας εκτιμάται πως δεν ξεπεράσουν τα 165 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος των συμβολαίων των παικτών της πρώτης ομάδας ανέρχεται σε 283 εκ. ευρώ και αν μειωθεί κατά 30% θα εξοικονομηθούν 85 εκ.

Σχέδιο... περικοπών εξετάζει και η η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, που κι αυτή βλέπει να καταρρέουν τα έσοδα της.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι προτάσεις των ομάδων, που εφόσον επαληθευτούν θα ανοίξουν το δρόμο και για τα υπόλοιπα μεγάλα κλαμπ της «Γηραιάς Ηπείρου».

Αν σου άρεσε κάνε