Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην Α1 βόλεϊ Γυναικών

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην Α1 βόλεϊ Γυναικών

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 20/05/20, 21:46

Τον όγδοο συνεχή τίτλο πρωταθλήματος στην Α1 Γυναικών πανηγυρίζει από σήμερα, 20 Μαΐου, ο Ολυμπιακός.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, που επικύρωσε τις αποφάσεις για την τύχη των πρωταθλημάτων τα οποία είχαν διακοπεί, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ., όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια με τους αρμόδιους φορείς για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κανονικά.

Όμως, με τα δεδομένα που αναλύθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, ήταν αδύνατη η έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι πάγια θέση της ήταν και είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται στους αγωνιστικούς χώρους για να τιμηθεί ο κόπος και οι προσπάθειες των αθλητών, αθλητριών και προπονητών μέσα στα γήπεδα.

Όμως, λόγω των προαναφερόμενων έκτακτων συνθηκών αποφασίστηκε ομόφωνα να ληφθεί υπόψη το χρονικό σημείο της διακοπής των αγώνων για την άνοδο, τον υποβιβασμό και την ανάδειξη πρωταθλητών.

«Μία απόφαση πάρα πολύ δύσκολη αλλά σαφώς απαραίτητη, αναγνωρίζοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια των ομάδων για το διάστημα των 5 μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020», καταλήγει η Ε.Ο.ΠΕ.

Αν σου άρεσε κάνε