Χασούρα 100 εκατ. ευρώ από την ακύρωση του γκραν πρι της F1 στο Μονακό

Χασούρα 100 εκατ. ευρώ από την ακύρωση του γκραν πρι της F1 στο Μονακό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:19 Δημιουργία 25/05/20, 10:15

Χρηματικές απώλειες που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ προκάλεσε στο γκραν πρι του Μονακό η ακύρωσή του, σύμφωνα με μία έρευνα που παρουσίασε η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Υπό κανονικές συνθήκες ο πιο «χλιδάτος» αγώνας της Formula 1 θα είχε διεξαχθεί χθες (24/05) στο Πριγκιπάτο, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονζϊού είχε ακυρωθεί στις 20 Μαρτίου, μετά τη συνάντηση των διοργανωτών.

Η «Gazzetta dello Sport», επικαλείται στοιχεία που παρουσίασε μελέτη του Ινστιτούτου Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών του Μονακό, σύμφωνα με την οποία το 70% της ζημίας (70 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί στις δαπάνες που θα πραγματοποιούσε το κοινό το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των προκριματικών και του αγώνα.

Επιπλέον, άλλα 18 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στο ποσό που θα λάμβαναν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής, του Μονακό και της Νίκαιας, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μεταφορές και αγορές αναμνηστικών.

Η Automobile Club of Monaco εκτιμάται ότι δαπανά περίπου 20 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για προετοιμασίες, μάρκετινγκ και δράσεις για τον αγώνα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, για το 2020, με την ημερομηνία της 5ης Ιουλίου να παραμένει ανοιχτή.

Αν σου άρεσε κάνε