Πρόταση για ακύρωση ποδοσφαιρικών αγώνων με 32 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για ακύρωση ποδοσφαιρικών αγώνων με 32 βαθμούς Κελσίου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 28/05/20, 15:03

Tην ανησυχία της για την υγεία των ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα που ξαναρχίζουν, εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Παικτών Ποδοσφαίρου (FIFPro).

Ο διευθυντής της ιατρικής επιτροπής της FIFPro, Βινσέντ Γκούτεμπεργκ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Reppublica», αναφέρθηκε στα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι παίκτες λόγω των νέων ημερομηνιών που έχουν προγραμματισθεί για το ημερολόγιο στο διεθνές ποδόσφαιρο.

«Χρειαζόμαστε την μέγιστη επαγρύπνηση σε αυτό το ζήτημα: ο κίνδυνος η σεζόν που τελειώνει να πλησιάσει πολύ σε αυτήν που θα αρχίσει, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ επιβαρυντικό πρόγραμμα. Και χωρίς τους απαραίτητους χρόνους προετοιμασίας για τα νέα πρωταθλήματα και κύπελλα. Επιπλέον, χωρίς τους απαραίτητους χρόνους αποκατάστασης», τόνισε.

«Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Η υγεία τους αποτελεί προτεραιότητα. Οι προπονήσεις και οι αγώνες πρέπει να ακυρωθούν και να προγραμματιστούν εκ νέου όταν υπερβαίνουν τους 32°Κελσίου, της λεγόμενης σύνθετης θερμοκρασίας, όπου γίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας στον αέρα, της υγρασίας και της ταχύτητας του ανέμου», ανέφερε.

Η FIFPro συνέταξε μια έκθεση με τίτλο «At the Limit», όπου επισημαίνει ότι «οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μπορούν να φτάσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους, μόνο όταν είναι σε καλή υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η υπερφόρτωση του διεθνούς ημερολογίου έχει σημαντικό και αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία τους. Και, τελικά, στην αθλητική τους απόδοση. Η συχνότητα και η ένταση των αγώνων, μπορεί να προκαλέσει τραύμα και κόπωση για έως και 72 ώρες μετά τους αγώνες. Οι συχνοί αγώνες σχετίζονται με μειωμένη απόδοση και αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού. Ενώ όταν το διάστημα απόστασης ανάμεσα σε δύο αγώνες είναι πέντε ή περισσότερες ημέρες, η πιθανότητα τραυματισμού μειώνεται. Το να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, με μόλις 72 ή 96 ώρες ανάπαυσης, συνεπάγεται υψηλό σωματικό κίνδυνο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρώτη αγωνιστική μετά την επανέναρξη της Bundesliga, «έκλεισε» με 14 τραυματίες.

Αν σου άρεσε κάνε