Ειδικά... bonus ζητούν οι ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ στο NBA

Ειδικά... bonus ζητούν οι ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ στο NBA

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 03/06/20, 14:18

Μία ημέρα πριν από την αυριανή (4/6) ψηφοφορία για έγκριση του σχεδίου επανεκκίνησης της σεζόν με 22 ομάδες στο Ορλάντο, πολλές από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί του τίτλου συζητούν εσωτερικά για το πως να διατηρήσουν το πλεονέκτημα που απόκτησαν μέσω των 60 αγώνων στην κανονική περίοδο.

Μέχρι τώρα κανένα σχέδιο δεν έχει προταθεί επισήμως και είναι απίθανο να προκριθεί, διότι θα απαιτούσε ψηφοφορία από τα δύο τρίτα του διοικητικού συμβουλίου, εκτός από μια συμφωνία κι από την ένωση των παικτών.

Κάποιες από τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί, είναι οι ακόλουθες:

- Η ομάδα που κανονικά θα είχε το πλεονέκτημα έδρας να παίρνει την κατοχή της μπάλας στην έναρξη της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης περιόδου.

- Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει έναν παίκτη της που θα μπορεί να χρεωθεί με 7 φάουλ για να αποβληθεί αντί για 6 φάουλ.

- Η ομάδα που θα είχε πλεονέκτημα έδρας να έχει ένα περισσότερο coach challenge.

- Η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας να μπορέσει να μεταφέρει το παρκέ του γηπέδου της στο Ορλάντο για να αισθανθεί περισσότερο ότι βρίσκεται στην έδρα της.

- Η ομάδα που θα έχει πλεονέκτημα έδρας να επιλέξει πρώτη ξενοδοχείο διαμονής, πριν αρχίσει μία σειρά των πλέι οφ.

Η Λίγκα πάντως, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα είχαν αβαντάζ έδρας, χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί προτεραιότητα.

Αν σου άρεσε κάνε