Η επόμενη μέρα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Η επόμενη μέρα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 03/07/20, 17:21

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε σήμερα τα... αποκαλυπτήρια της νέας σελίδας στα δρώμενα του συλλόγου, με συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν οι Τάκης Τριαντόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Βόβορας και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τάκης Τριαντόπουλος, γενικοί διευθυντές οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, επιχειρησιακός διευθυντής ο Σταύρος Ντίνος, τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Παππάς και team manager ο Γιώργος Καλαϊτζής.

«Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, πέρα από το μπάσκετ. Έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, την ενέργεια και την αγάπη του. Εγώ με τον Δημήτρη τίτλους δεν βάλαμε ποτέ. Είμαστε εδώ ως Παναθηναϊκού να στηρίξουμε την ομάδα και την προσπάθεια. Η φιλοσοφία μας είναι αυτή: ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνια. Δεν γίνεται πάντα να πρωταγωνιστείς», σχολίασε ο Αλβέρτης.

Από την πλευρά του, ο Διαμαντίδης πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα σε όλους μας. Όπως αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε, είναι πολύ δύσκολο. Ενωμένοι, όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Ο τεχνικός που επωμίζεται το δύσκολο έργο να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική, Γιώργος Βόβορας, υπογράμμισε: «Η ομάδα πρέπει να χτιστεί σε τρία χαρακτηριστικά: αθλητικότητα, γιατί η Ευρωλίγκα την έχει ως νούμερο 1, παίκτες με κίνητρο και πνευματική δύναμη. Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή και τίμια παναθηναϊκή προσπάθεια που ο κόσμος θα στηρίξει. Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θεωρώ πως είμαι έτοιμος».

Σχολιάζοντας τη σχέση του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα, ο Τάκης Τριαντόπουλος δήλωσε: «Αυτά που είπαμε με τον κύριο Μπερτομέου είναι πως πλέον ό,τι συζήτηση είναι να γίνεται, θα πρέπει να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι δημόσιες αντιδικίες που βλάπτουν το προϊόν. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να ξανακούσετε κάτι για την Ευρωλίγκα».

Όσο για το ύψος του προϋπολογισμού τη νέα περίοδο; «Προφανώς μια βάση που κινούμαστε, υπάρχει. Επειδή μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταλήξαμε στη βάση αυτή, αυτό θα χτίζεται μέρα με τη μέρα. Από εκεί και πέρα συζητώντας με τους χορηγούς, θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας, ενημερώνοντας βέβαια τον κόσμο για τα δεδομένα σε περίπτωση που δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Η βάση σε οικονομικό επίπεδο, έχει μπει».

Μιλώντας για το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν, ο Γιώργος Βόβορας αποκάλυψε: «Υπάρχουν τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Παπαγιάννη και του Μήτογλου, που θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Έχουμε τον Καλαϊτζάκη που θέλουμε το καλύτερο γι αυτόν. Εν συνεχεία είναι ο Παππάς, όπου απόφαση είναι ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Είναι κι ο Βουγιούκας, που μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει την επιλογή του. Υπάρχει ο Μπεντίλ, που θα είναι στην ομάδα».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, ο Αλβέρτης σχολίασε ότι «πρόκειται για δική του απόφαση, που σίγουρα επηρεάζει το προϊόν. Εμείς κοιτάμε την επόμενη σεζόν μας. Είναι κάποια πράγματα που είναι εκτός από τα δικά μας χέρια».

Και ο Διαμαντίδης συμπλήρωσε: «Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Λόγω των καταστάσεων δεν κατέστη δυνατό να είναι το πρωτάθλημα, όπως το θέλουμε. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, θα συμφωνήσω με τον Φραγκίσκο, έχει πάρει μια απόφαση που είναι δική του. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να επηρεάσουμε ή μας αφορά».

Αν σου άρεσε κάνε