Μετά από 16 χρόνια, και πάλι στην Premier League η Λιντς

Μετά από 16 χρόνια, και πάλι στην Premier League η Λιντς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 17/07/20, 15:41

Ύστερα από 16 χρόνια απουσίας στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας, η πρωτοπόρος της Championship, Λιντς, βρίσκεται στο «κατώφλι» της Premier League, μετά και τη νίκη επί της Μπάρνσλεϊ με 1-0.

Το αυτογκόλ του Σολμπάουερ, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Elland Road, χάρισε άλλη μια νίκη στα «παγόνια», που χρειάζονται πια μόλις ένα βαθμό για να επιβεβαιώσουν τη θέση τους στην επόμενη Premier League.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν στην Championship, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θεωρείται σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια και ίσως «σφραγίσει» ακόμη πιο γρήγορα την άνοδο, αν η 2η στη βαθμολογία Γουέστ Μπρομ δεν νικήσει σήμερα τη Χάντερσφιλντ.

Αν η Γουέστ Μπρομ νικήσει, η επόμενη άμεση... ευκαιρία απευθείας ανόδου για τη Λιντς θα «ανατείλει» εάν η 3η Μπρέντφορντ -που βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω της- δεν καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς το Σάββατο (18/07) με τη Στόουκ.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Λιντς θα έχει τη δική της ευκαιρία για να επικυρώσει και μαθηματικά την άνοδο σε ενδεχόμενη νίκη ή ισοπαλία με τη Ντέρμπι Κάουντι την Κυριακή (19/07).

Αν σου άρεσε κάνε