Premier League: Κορυφαίος παίχτης της χρονιάς ο Χέντερσον της Λίβερπουλ

Premier League: Κορυφαίος παίχτης της χρονιάς ο Χέντερσον της Λίβερπουλ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 24/07/20, 16:23


Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Premier League, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύνδεσμος ποδοσφαιρικών συντακτών της Αγγλίας (FWA).

Η συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου από τους «ρεντς» μετά από 30 χρόνια θεωρώθηκε καταλυτική, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στ΄ αποδυτήρια, αλλά κι ο σημαντικός ρόλος στην κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο το εθνικό σύστημα υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, τον έφεραν στην κορυφή των προτιμήσεων όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Αρκετές ψήφους συγκέντρωσαν επίσης, ο Κέβιν ντε Μπράιν της Μάντσεστερ Σίτι, ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς και οι συμπαίκτες του Χέντερσον στην Λϊβερπουλ, Βίρτζιλ Βαν Ντάικ και Σαντιό Μανέ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο έμπειρος παίκτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη αυτών που ψήφισαν για μένα, αλλά και τον σύνδεσμο ποδοσφαιρικών συντακτών γενικά.

Πρέπει να δει κάποιος τους προηγούμενους νικητές, όπου με κάποιους από αυτούς είχα την ευλογία να είμαι συμπαίκτης μαζί τους στην Λίβερπουλ, όπως ο Στίβι (Τζέραρντ) ο Λουίς (Σουάρες) και ο Μο (Σάλαχ), για να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το τρόπαιο.».

Πέρυσι το αντίστοιχο βραβείο είχε απονεμηθεί στον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ ο πρώτος που το κέρδισε ήταν ο σερ Στάνλεϊ Μάθιους, καθώς ο συγκεκριμένος θεσμός έχει καθιερωθεί στην Αγγλία από το 1948.

Αν σου άρεσε κάνε