Πρωτόγνωρα μέτρα από την UEFA σε  Champions και Europa League λόγω του κορονοϊού

Πρωτόγνωρα μέτρα από την UEFA σε Champions και Europa League λόγω του κορονοϊού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:27 Δημιουργία 05/08/20, 10:26

Σειρά πρωτόγνωρων μέτρων ανακοίνωσε η UEFA για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που εποπτεύει, έτσι ώστε το Champions League και το Europa League της επόμενης περιόδου (2020/2021) να διεξαχθούν πάση θυσία, άσχετα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τον κορωνοϊό.

Στην προσπάθειά της η UEFA για τη διεξαγωγή των αγώνων και τη μη αναβολή τους λόγω του ιού πήρε μια σειρά από μέτρα ενόψει της νέας σεζόν, τα οποία προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν μια ομάδα αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα του αντιπάλου, τότε ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει εναλλακτική έδρα σε ουδέτερη χώρα κι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Στην περίπτωση που οι περιορισμοί επιβάλλονται από μια κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και επηρεάσουν τη διεξαγωγή κάποιας αναμέτρησης, τότε η ομάδα της χώρας που είναι υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή της θα την χάνει στα χαρτιά.

Αν μια ομάδα έχει μέχρι 10 κρούσματα κορονοϊού, τότε είναι υποχρεωμένη να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο και θα παίζει με τους 13 δηλωμένους στη λίστα Α.

Εφόσον δεν συμπληρώνει 13άδα, τότε θα μπορέσει να συμπεριλάβει παίκτες που δεν ήταν αρχικά δηλωμένοι στη λίστα για αγώνα Champions League ή Europa League. Αν τώρα καταστεί ανέφικτο να συμπληρωθεί 13άδα, τότε η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με 3-0.

Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση που ένας διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει μια αναμέτρηση προσβληθεί από κορωνοϊό και δεν μπορέσει να διευθύνει το ματς, τότε ο νέος διαιτητής που θα «σφυρίξει» μπορεί να κατάγεται είτε από τη χώρα της γηπεδούχου ομάδας είτε της φιλοξενούμενης.

Αν σου άρεσε κάνε