Πωλητήριο στην ομάδα της Ρόμα για 591 εκ. ευρώ

Πωλητήριο στην ομάδα της Ρόμα για 591 εκ. ευρώ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 06/08/20, 11:53

Η Ρόμα «αλλάζει χέρια»! Όπως μετέδωσαν στο σύνολό τους τα ιταλικά ΜΜΕ η διαδικασία της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «τζαλορόσι» από τον Νταν Φρίντκιν βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Αμερικανός θ΄ αγοράσει την Ρόμα από το συμπατριώτη του, Τζέιμς Παλότα, καθώς με βάση πάντα τα δημοσιεύματα φέρεται να ταξίδεψε ο ίδιος στην «αιώνια πόλη» για να τελειώσει το «deal».

Το ποσό που χρειάστηκε για να πωληθεί η Ρόμα ανέρχεται στα 591 εκ. ευρώ. Ο Τεξανός, Φρίντκιν, είναι επικεφαλής του «Friedkin Group», του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 4.3 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και είναι ο νο 504 πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ο Παλότα αγόρασε την ομάδα της Ρώμης το 2011 αντί περίπου 130 εκ. ευρώ και τώρα φεύγει με σχεδόν με το πενταπλάσιο ποσό στις αποσκευές του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει: «Η SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη στο Friedkin το έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρα της ακίνητης περιουσίας.

Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες.»

Στην ανακοίνωση της η διάσημη ιταλική ομάδα αναφέρει πως η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση Παλότα διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμφωνίας και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αν σου άρεσε κάνε