Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ

Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 31/08/20, 21:58

Την απόφαση να διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ στις 9 Οκτωβρίου, με ψήφους 16-1, έλαβε το απόγευμα της Δευτέρας (31/08) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Παρά το γεγονός πως έχει περάσει τροπολογία για εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες το τελευταίο δίμηνο του έτους και παρότι ο Λευτέρης Αυγενάκης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Γραμμένο του ζήτησε να διεξαχθούν οι εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, εντούτοις η ΕΠΟ αποφάσισε διαφορετικά.

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε με ψήφους 16-1 (καταψήφισε ο Τάκης Αγραφιώτης) να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στις 9 Οκτωβρίου, όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Ιούλιο.

Να υπενθυμιστεί ότι επιστολή που είχαν αποστείλει πρόσφατα στην ΕΠΟ οι διεθνείς συνομοσπονδίες (FIFA-UEFA) είχαν ζητήσει να λυθεί άμεσα το θέμα των εκλογών, απειλώντας την, μάλιστα, με κυρώσεις.

Οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα της ψήφου των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και όχι με διευρυμένο εκλογικό σώμα, όπως είναι και η βούληση του υφυπουργείου αθλητισμού.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι πως η ολιστική μελέτη από FIFA-UEFA θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα έχει προλάβει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε να έχει εναρμονίσει η ΕΠΟ το καταστατικό της με τις "επιταγές" των διεθνών συνομοσπονδιών.

Αν σου άρεσε κάνε