Επίσημα στο ΟΑΚΑ το Final 8 του Basketball Champions League

Επίσημα στο ΟΑΚΑ το Final 8 του Basketball Champions League

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 02/09/20, 15:27

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το Final 8 του Basketball Champions League για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20, με τη συμμετοχή και της ΑΕΚ.

Σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός επισημοποίησε την απόφαση να γίνει η τελική φάση της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ, που είχε φιλοξενήσει και το Final 4 του 2018, με θριαμβεύτρια την ΑΕΚ.

Το Final 8 θα γίνει από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου κι η παρουσία φιλάθλων, θα εξαρτηθεί από τις επιδημιολογικές συνθήκες των ημερών. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, συμμετέχει στη συνέντευξη Τύπου του BCL και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι Προημιτελικοί θα παιχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, οι Ημιτελικοί στις 2 Οκτωβρίου, ενώ ο Μικρός και ο Μεγάλος Τελικός είναι προγραμματισμένοι για την 4η Οκτωβρίου. Τα ζευγάρια θα προκύψουν από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της Φάσης των 16.

Έξι ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Final 8: AEK (GRE), Casademont Zaragoza (ESP), ERA Nymburk (CZE), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), San Pablo Burgos (ESP), και Türk Telekom (TUR).

Απομένουν δύο παιχνίδια, το JDA Dijon (FRA) - Nizhny Novgorod (RUS) και το Iberostar Tenerife (ESP) - Filou Oostende (BEL), για να κλείσει η Φάση των 16 και αυτά θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε