Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η 137η σύνοδος της ΔΟΕ

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η 137η σύνοδος της ΔΟΕ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:30 Δημιουργία 08/10/20, 15:29

Η 137η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

Η απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2019 και οριστικοποιήθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει επίσης στην ελληνική πρωτεύουσα, από τις 7 ως τις 9 Μαρτίου 2021.

Ακόμη, εγκρίθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με την εκλογή του προέδρου της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της 137ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ως γνωστόν, ο νυν πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει ήδη ανακοινώσει από την προηγούμενη σύνοδο ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση.

«Η διοργάνωση της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα, αλλά και η εκλογή του προέδρου της ΔΟΕ που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκειά της, θα προβάλλει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, λίγους μήνες πριν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

«Είναι παράλληλα και ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία καλείται να διοργανώσει με επιτυχία αλλά και ασφάλεια, την κορυφαία ετήσια συνάντηση των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο, την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε