Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 05/11/20, 21:56

Μετά από 2 σερί ήττες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με 75-66 στην Αγία Πετρούπολη της Ζενίτ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις για το «διπλό» σε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο με καταπληκτική άμυνα δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να βρουν εύκολους διαδρόμους προς το καλάθι τους και με επιμέρους σκορ 22-7 έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα.

Με τη νίκη αυτή βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-3, υποχρεώνοντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην πρώτη εφετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην 4η περίοδο η ρωσική ομάδα επιχείρησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή όταν μείωσε στο -3 (60-63) ενώ βρέθηκε να χάνει με 43-60. Ένα τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ, όμως και το απίστευτο κάρφωμα του ΜακΚίσικ επανέφεραν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο πόντων.

Ο Μάρτιν ήταν... αλάνθαστος με 16 πόντους (7/7 δίποντα και 2/2 βολές), ο ΜακΚίσικ είχε συνεισφορά 10 πόντων, 9 πρόσθεσε ο Βεζένκοφ, όπως και ο Σπανούλης που μοίρασε και 5 ασίστ. Θετικός ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ με 7 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 8 πόντους με 2 τρίποντα πέτυχε ο Παπανικολάου.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ρωσικής ομάδας, σε τρεις μόνο όμως αγώνες στη διοργάνωση φέτος, καθώς οι προηγούμενοι από την 3η έως και την 6η αγωνιστική αναβλήθηκαν ελέω κορονοϊού.

Ο Μπίλι Μπάρον πήγε να αλλάξει τον ρου του αγώνα με διαδοχικά τρίποντα στην 4η περίοδο, διάστημα στο οποίο σημείωσε και τους 13 πόντους του, ενώ ο Όστιν Χόλινς πέτυχε και τους 12 πόντους του στην 1η περίοδο, όταν είχε 4/5 τρίποντα!

Τραυματίστηκε στο δεξιό γόνατο ο Άαρον Χάρισον στη 2η περίοδο, δεν αγωνίστηκε ξανά και θα υποβληθεί σε μαγνητικό τομογραφία με την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στην Αθήνα.

Αν σου άρεσε κάνε