Χρήση της τεχνολογίας για περαιτέρω βελτίωση του VAR εξετάζει η FIFA

Χρήση της τεχνολογίας για περαιτέρω βελτίωση του VAR εξετάζει η FIFA

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 18/11/20, 14:28

Μία άκρως επαναστατική μέθοδο σχεδιάζει να φέρει στο ποδόσφαιρο η FIFA.

Όπως αναφέρουν σε αποκλειστικό τους δημοσίευμα οι Times, οι άνθρωποι της παγκόσμιας συνομοσπονδιας έχουν ξεκινήσει επαφές με τρεις εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι δοκιμές στις αρχές του νέου έτους για την χρησιμοποίηση ενός προηγμένου συστήματος σε περιπτώσεις οφσάιντ.

Ο στόχος των διοικούντων την FIFA είναι το σύστημα αυτό να τεθεί να είναι έτοιμο προς χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR να αποφασίζουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια για το αν υπάρχει οφσάιντ σε μια φάση η όχι.

Επί της ουσίας το νέο ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα θα είναι ικανό να πάρει μία απόφαση σε μερικά δευτερόλεπτα, το οποίο σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τη χρήση του VAR. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί αυτόματη ανίχνευση της μπάλας, παρακολούθηση των άκρων των παικτών με βάση αλγόριθμους και θα παράγει τρισδιάστατα μοντέλα στη θέση του ποδοσφαιριστή.

Επίσης η νέα τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την στιγμή που η μπάλα φεύγει απ' τα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και το σημείο που βρίσκεται ο επιτιθέμενος την ίδια ώρα.

Οι Times αναφέρουν ακομη ότι η FIFA βρίσκεται κοντά σε μία συμφωνία για ένα -χαμηλότερου κόστους- σύστημα VAR προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες δαπάνες.

Αν σου άρεσε κάνε