Μπάσκετ: «Στοπ» του NBA στον Ντόντσιτς για συμμετοχή στους αγώνες της Σλοβενίας

Μπάσκετ: «Στοπ» του NBA στον Ντόντσιτς για συμμετοχή στους αγώνες της Σλοβενίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 24/11/20, 15:40

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήθελε, αλλά η Λίγκα είχε διαφορετική άποψη!

Ο Σλοβένος σταρ του Ντάλας εξέφρασε την επιθυμία να ενισχύσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του στα ματς των «παραθύρων» για τους προκριματικούς του Eurobasket 2022, αλλά το NBA δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στους αγώνες με Ουκρανία (28/11) και Ουγγαρία (30/11).

Επτά ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων ενόψει του πρώτου τζάμπολ (22/12) της περιόδου 2020/2021 ο άσος των Μάβερικς εκδήλωσε την επιθυμία να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σλοβενίας, προκειμένου να κάνει το 2Χ2 στα ματς που ακολουθούν.

Ωστόσο, το ΝΒΑ «άναψε... κόκκινο», παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας και έτσι ο νεαρός άσος θα συνεχίσει τις ατομικές προπονήσεις του, λίγο πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για την έναρξη της προετοιμασίας του Ντάλας.

«Αφού ο Λούκα Ντόντσιτς εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας, ξεκινήσαμε όλες τις προσπάθειες για να το πετύχουμε, αλλά δυστυχώς συναντήσαμε θεσμικά προβλήματα, καθώς FIBA και ΝΒΑ δεν έχουν συνάψει συμφωνία για να συμβεί αυτό. Ο Λούκα προσπάθησε να πάρει άδεια, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας Ματέι Έργιαβετς.

Αν σου άρεσε κάνε