ΝΒΑ: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Γιοακίμ Νοά

ΝΒΑ: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Γιοακίμ Νοά

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 09:24 Δημιουργία 02/12/20, 09:22

Τίτλους τέλους σε μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ ετοιμάζεται να βάλει ο Γιανίκ Νοά, καθώς όπως παραδέχθηκε ο μάνατζέρ του, ο έμπειρος σέντερ θ΄ ανακοινώσει σύντομα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Ο Γάλλος σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, προλαβαίνοντας ν΄ αγωνιστεί σε μόλις 5 αγώνες της περιόδου 2019/2020, μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που πέρασε (σ.σ. υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στην μπανιέρα του σπιιού του).

Ο ίδιος ήθελε να αποσυρθεί από το παρκέ αγωνιζόμενος σε ομάδα και όχι να φύγει ανενεργός. Έσφιξε τα δόντια και τα κατάφερε, έστω κι έχοντας μικρή συμμετοχή με την φανέλα των Κλίπερς.

Ο εκπρόσωπός του, Μπιλ Ντάφι, αποκάλυψε στο ESPN ότι άλλοτε All Star θα ανακοινώσει πολύ γρήγορα την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ.

Επιλέχθηκε στο νο9 του ντραφτ το 2007, προερχόμενος από δύο σερί κατακτήσεις πρωταθλήματος στο NCAA με το Φλόριντα. Στην πλούσια καριέρα του στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αγωνίστηκε στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη, στο Μέμφις και στους ΛΑ Κλίπερς.

Συμμετείχε σε δύο All Star Game και αναδείχθηκε «Αμυντικός της χρονιάς» το 2014, ενώ έχει μέσους όρους καριέρας 8.8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2.8 ασιστ και 1.3 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Τη σεζόν που πέρασε πρόλαβε ν΄ αγωνιστεί μόλις σε 5 παιχνίδια με τους Κλίπερς, έχοντας 2.8 πόντους και 3.2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Αν σου άρεσε κάνε