Βαθμολογία UEFA: Η Ελβετία πλησίασε την Ελλάδα, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαρσέιγ

Βαθμολογία UEFA: Η Ελβετία πλησίασε την Ελλάδα, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαρσέιγ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:08 Δημιουργία 02/12/20, 10:03

Νέο κίνδυνο για την απώλεια της 17ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA από την Ελλάδα έφερε η χθεσινή εκτός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Μαρσέιγ (2-1) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Πολύ μεγάλη σημασία θα έχουν οι αυριανοί (3/12) αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο Europa League με Μπράγκα (εντός) και Ομόνοια (εκτός έδρας) αντίστοιχα. Αυτό διότι μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο «Βελοντρόμ» η Ελλάδα παρέμεινε με 25.000 βαθμούς στην 17η θέση της UEFA, με την 18η Ελβετία να υπολείπεται πλέον μόλις 275 βαθμούς.

Οι χώρες που θα βρεθούν στην 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα εκπροσωπηθούν τη σεζόν 2022/2023 με τέσσερις ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα και συγκεκριμένα μία στο Champions League (Β΄ προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (Β΄ προκριματικό).

Aπό την 18η έως την 28η θέση, ο πρωταθλητής παίζει στον Α΄ προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση, καθώς και αυτή που θα κατακτήσει το Κύπελλο θα λάβουν μέρος στον Β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η 15η θέση εξασφαλίζει δύο ομάδες στο Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό), ενώ η 14η και 13η θέση, επιτρέπουν στον πρωταθλητή, παρουσία στον 3ο προκριματικό του CL, με τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης, τον Κυπελλούχο και τον 3ο και 4ο στο Europa League.

Όπως είναι γνωστό, τη σεζόν 2021/2022 Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (Α΄ προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (Β΄ προκριματικό).

Αν σου άρεσε κάνε