«Ευχαριστώ» Π. Γουεμπό σε Ερντογάν για τη στήριξη μετά τη ρατσιστική επίθεση

«Ευχαριστώ» Π. Γουεμπό σε Ερντογάν για τη στήριξη μετά τη ρατσιστική επίθεση

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:25 Δημιουργία 11/12/20, 17:12

Το ματς μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπασακσεχίρ στο «Παρκ Ντε Πρενς» για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League πέρασε στην ιστορία, αφού χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Αιτία της διακοπής, η αποχώρηση των δύο ομάδων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για ρατσιστικό σχόλιο που απηύθυνε ο τέταρτος διαιτητής του αγώνα προς τον βοηθό προπονητή της «Μπασάκ», Πιερ Γουεμπό, με τους παίκτες να επιστρέφουν στο γήπεδο την Πέμπτη όπου και επιβλήθηκε με 5-1 η ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Tο καλό σε αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι πως στάλθηκε για μία ακόμα φορά ένα ισχυρό μήνυμα από σύσσωμη την ποδοσφαιρική οικογένεια κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, με τον Πιερ Γουεμπό να επανέρχεται με δηλώσεις του στο θέμα και να τονίζει την Παρασκευή:

"Θεωρώ πως ο Κολτέσκου (σ.σ. ο τέταρτος διαιτητής) ξεπέρασε τα όρια από πλευράς αξιών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν, για αυτό θέλω να πω ευχαριστώ πρόεδρε", δήλωσε αρχικά, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Μπασακσεχίρ, Γκοκσέλ Γκουμουσντάγκ, και πρόσθεσε:

"Υπάρχει το πριν και το μετά την 8η Δεκεμβρίου, και αυτό χάρη και στην αλληλεγγύη του προέδρου Ερντογάν, που ήταν ένας από τους πρώτους που με υποστήριξε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Πηγή: Sport24
Αν σου άρεσε κάνε