Ολυμπιακός: Ποιοι «κερδίζουν» το σερί γκολ του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Ποιοι «κερδίζουν» το σερί γκολ του Ελ Αραμπί

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 04/01/21, 10:43

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εναντίον της ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής έφτασε τα 13 στη Super League σε 12 συμμετοχές με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Επί συνόλου 46 αγώνων με τους «ερυθρόλευκους» ο Μαροκινός στράικερ έφτασε τα 33 τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ σε 70 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα 41 φορές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Τα 33 γκολ σε 46 αγώνες πρωταθλήματος είναι σημαντική επίδοση, ωστόσο, στο παρελθόν άλλοι 2 παίκτες του Ολυμπιακού πέτυχαν ανάλογο αριθμό παίζοντας, μάλιστα, σε λιγότερα ματς.

Ο αείμνηστος Μιχάλης Κρητικόπουλος χρειάστηκε μόλις 42 αγώνες, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ 44.

Όσο για τα 41 γκολ σε 70 επίσημα παιχνίδια είναι επίσης σημαντικό επίτευγμα για τον Ελ Αραμπί, αλλά δεν αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο Μιχάλης Κρητικόπουλος στις δύο πρώτες σεζόν του έφτασε τα 44 γκολ μόλις σε 63 αναμετρήσεις, ενώ και ο Τζιοβάνι, χάρις στα πολλά γκολ που σημείωσε σε ματς Κυπέλλου σε ομίλους, έφτασε τα 41 στα πρώτα 64 παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη ο Μαροκινός φορ βρίσκεται σε ανοδική πορεία όσο αφορά το σκοράρισμα, καθώς έχει οκτώ γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και επτά γκολ στα τρία τελευταία εντός έδρας.

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού που έφτασαν γρηγορότερα τα 33 γκολ στο πρωτάθλημα:

Μιχάλης Κρητικόπουλος: 42 αγώνες
Ραφίκ Τζιμπούρ : 44 αγώνες
Γιουσέφ Ελ Αραμπί : 46 αγώνες
Υβ Τριαντάφυλλος : 50 αγώνες

Κέβιν Μιραλάς : 50 αγώνες

Αν σου άρεσε κάνε