Ο Μακέντα αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, με προορισμό την Εσπανιόλ

Ο Μακέντα αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, με προορισμό την Εσπανιόλ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 01/02/21, 15:15

Μετά τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, απο τον Παναθηναϊκό θ΄ αποχωρήσει άμεσα και ο Φεντερίκο Μακέντα.

Οι «πράσινοι» ήρθαν σε προφορική συμφωνία με την Εσπανιόλ για το δανεισμό του Ιταλού στράικερ έως το τέλος της περιόδου, με την ομάδα της Βαρκελώνης να διατηρεί την οψιόν αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε την Δευτέρα (1/02) και οι δύο πλευρές «τρέχουν» για να προλάβουν τα διαδικαστικά έως το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αν και ο έμπειρος επιθετικός είχε προτάσεις από Τουρκία και Ιταλία, τελικά αυτή που τον έπεισε ήταν η πρωτοπόρος της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και μεγάλο φαβορί για την επάνοδο στην La Liga («συγκατοικεί» στο «ρετιρέ» με την Μαγιόρκα).

Η Εσπανιόλ τα βρήκε και με τον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του Ιταλού με οψιόν αγοράς με ένα «ενοίκιο» που δεν θα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ενώ εάν επιστρέψει στα «σαλόνια» της κορυφαίας κατηγορίας, τότε υπάρχει η υποχρεωτική οψιόν αγοράς που θα πλησιάζει το ένα εκατ. ευρώ.

Οι Ισπανοί θα καλύψουν το συμβόλαιο που έχει ο Μακέντα με το «τριφύλλι» και σε περίπτωση που ο παίκτης υπογράψει νέο συμβόλαιο αυτό θα είναι διετιούς διάρκειας.

Οι «πράσινοι» περιμένουν την επίσημη πρόταση μέσω φαξ για να συνταχθούν τα συμβόλαια και να υπογραφούν και με τη σειρά του ο Μακέντα να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Βαρκελώνη.

Αν σου άρεσε κάνε