IFFHS: Κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο για τον Ιανουάριο ο Γιακουμάκης

IFFHS: Κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο για τον Ιανουάριο ο Γιακουμάκης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 02/02/21, 12:28

Ο Γιώργος Γιακουμάκης αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στον πλανήτη για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ο διεθνής επιθετικός της Φένλο είχε σκοράρει τον περασμένο μήνα ίδιο αριθμό γκολ με τον Αλγερινό Μπουνετζάχ της Αλ Σαντ (11), όμως είναι μπροστά του, καθώς το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι πιο ψηλά στην κατάταξη της IFFHS από εκείνο του Κατάρ.

«Ο Γιακουμάκης, Έλληνας 26 ετών αγωνίζεται στην Ολλανδία. Πέτυχε μόνο 10 γκολ συνολικά τις τρεις προηγούμενες περιόδους, σε όλες τις διοργανώσεις. Τώρα κυριαρχεί στην Eredivisie έχοντας σημειώσει 21 γκολ για την Φένλο, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα», αναφέρεται στην ανάλυση.

«Έντεκα από αυτά σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων δύο αγώνων από τέσσερα γκολ, εναντίον Ντεν Χάαγκ (4-1, 13/1) και Φίτεσε (4-1, 27/1). Η Φένλο είναι στη 14η θέση κι έχει πετύχει 34 γκολ στο πρωτάθλημα. Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το ποσοστό του Γιακουμάκη: έχει σκοράρει το 62% όλων των γκολ της ομάδας του. Πολύ σπάνια περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν πέμπτος για τον πρώτο μήνα του έτους, με επτά τέρματα. Οι άλλοι σκόρερ που ξεχώρισαν το αντίστοιχο διάστημα το 2020, δεν βρίσκονται καν στο top-20: ο Ρομέλου Λουκάκου σημείωσε πέντε γκολ τον Ιανουάριο, ενώ οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Έρλινγκ Χάαλαντ από τέσσερα.

Αν σου άρεσε κάνε