Τένις: Απίστευτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ στο αυστραλιανό Open

Τένις: Απίστευτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ στο αυστραλιανό Open

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:10 Δημιουργία 17/02/21, 15:04

Μια από τις μεγαλύτερες -μέχρι τώρα- στιγμές της καριέρας του κατέγραψε την Τετάρτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα πρωταθλητή να νικά 3-2 σετ τον Ράφα Ναδάλ για τα προημιτελικά του Open της Αυστραλίας και να προκρίνεται με πάταγο στην 4άδα της διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0 (6-3, 6-2) κι όλα έμοιαζαν απλά για εκείνον. Λογάριασε, όμως, χωρίς τον... ξενοδόχο, στην προκειμένη περίπτωση τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή, που είχε εντελώς διαφορετική άποψη.

Αφού μείωσε σε 2-1 κατακτώντας το σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (4), στο τέταρτο έκανε το break στο ένατο game, προηγήθηκε με 5-4 και κράτησε το σερβίς του φτάνοντας στο 6-4 και στο 2-2.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ, εκεί όπου ο Tσιτσιπάς με σωστή τακτική και ψυχραιμία στα χτυπήματά του φρόντιζε να κρατά το σερβίς του. Στο 11ο game βρήκε την ευκαιρία να «σπάσει» ξανά το σερβίς του Ισπανού, και στο δικό του έστω και με φινάλε θρίλερ και μετά από τρία σετ πόιντς κατάφερε να κάνει το 7-5 και απόλυτα δικαιολογημένα να πανηγυρίσει σα μικρό παιδί.

Το «εισιτήριο» για την τετράδα ηταν δικό του (για δεύτερη φορά στη Μελβούρνη) και απέναντι στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (Παρασκευή 19/02) θα ψάξει για μία ακόμη υπέρβαση που θα τον στείλει στον μεγάλο τελικό του Australian Open, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά επί του 35χρονου Ισπανού των 20 τίτλων Grand Slam, σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι (η πρώτη ήταν στον ημιτελικό του τουρνουά Masters της Μαδρίτης, το 2019).

Αν σου άρεσε κάνε