AP_17281236830186.jpg

Τέλος εποχής για την Μαρτίνα Χίνγκις - Τένις

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 27/10/17, 10:00

[ad_1]



Η 37χρονη Ελβετίδα, η οποία αγωνίζεται πλέον σε διπλά και μεικτά, θα δώσει τους τελευταίους επαγγελματικούς της αγώνες αυτή την εβδομάδα στη Σιγκαπούρη και μετά θα σταματήσει οριστικά και δεν υπάρχει επιστροφή. Πάντως, δεν θα μείνει μακριά από το τένις, το άθλημα που λάτρεψε και την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο.


H Χίνγκις έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 1994, μόλις 2 εβδομάδες μετά τα 14α γενέθλιά της και ήταν ένα πραγματικό φαινόμενο την εποχή εκείνη. Ο συνολικός απολογισμός της είναι 25 τίτλοι Grand Slam, 5 WTA Finals, 107 τίτλοι WTA και 279 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (209 μονό, 70 διπλό). Επίσης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ρίο το 2016 στο διπλό.


Η ανακοίνωσή στο Facebook:


"Γεια σε όλους!


Τώρα που η γάτα είναι έξω από την τσάντα, είμαι εδώ για την τρίτη και τελευταία φορά. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψω ότι σχεδόν 23 χρόνια πριν, πραγματοποιούσα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν από τα πιο συναρπαστικά της ζωής μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποσυρθώ, κάτι που θα κάνω μετά τον τελευταίο μου αγώνα στη Σιγκαπούρη.


Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω αυτό το θαυμάσιο άθλημα για τόσα πολλά χρόνια. Το τένις ήταν πάντα το πάθος μου και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλη τη στήριξη που είχα από τη μητέρα μου, που μου δίδαξε αυτό το παιχνίδι. Χάρη στους χορηγούς, στους συνεργάτες, στους συναδέλφους μου και σε όλους όσοι βοήθησαν για την ευκολότερη περιήγησή μας στο tour. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τους φίλους και την οικογένειά μου, που με βοηθούσε συνεχώς για να έχω κίνητρα και έμπνευση. Και φυσικά ευχαριστώ τους φιλάθλους. Εσείς ήσασταν εκείνοι που με υποστηρίζατε σε δύσκολες στιγμές και πανηγυρίζατε μαζί μου τις μέρες των θριάμβων. Εσείς και η αγάπη μου για το παιχνίδι, με έφερναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια.


Αυτό δεν είναι αντίο. Όπως μας δείχνει η ιστορία, δεν ήμουν σε θέση να μείνω μακριά από το τένις για πολύ καιρό στο παρελθόν. Ανυπομονώ να δω τι νέες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μου. Πιστεύω πως ακόμα καλύτερα πράγματα θα έρθουν και θα συνεχίσω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σας.


Με αγάπη και εκτίμηση, η Martina".


AP Photo/Mark Schiefelbein



Αν σου άρεσε κάνε