luka.jpg

Τομάσεβιτς, ο μοναδικός... ανταγωνιστής και αντίπαλος του Ντόντσιτς - Ρεάλ Μαδρίτης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 27/10/17, 15:25

[ad_1]


Η τέταρτη σερί νίκη της "Βασίλισσας" στη διοργάνωση ήταν -όχι αναπάντεχα- προϊόν της δικής του παρουσίας και εμφάνισης στη Zalgirio Arena, εκεί όπου έκανε την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μοιάζει με σάκο του μποξ. Δύο μέρες μετά τη βραδιά που κυριάρχησε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 10 κερδισμένα φάουλ σε 28'25'', έκανε κάτι παρόμοιο. Σε πιο δύσκολο περιβάλλον, μακριά από το WiZink Center. Είχε 28 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη και 3 κερδισμένα φάουλ σε 27'45'' παρουσίας στο παρκέ.


Μοιραία ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, μα πάνω απ όλα αυτός που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στη Ζάλγκιρις. Μετά από το α' μέρος, των 4 πόντων, μπήκε μέσα και άρχισε να σκοράρει σαν να μην υπάρχει αύριο. Το κοντέρ στο β' μέρος της αναμέτρησης έγραψε για εκείνον: 24 πόντοι με 4/5 δίποντα και 4/4 τρίποντα, τα δύο εκ των οποίων στο τελευταίο λεπτό, υπό άσχημες συνθήκες.


Για του λόγου το αληθές, δείτε το shot chart του σε γ' και δ' περίοδο:





Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, έφτασε στους 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερή του για φέτος (μετά το "41" της Τρίτης). Συνεχίζει λοιπόν να αποτελεί το "μαύρο άλογο" για τον τίτλο του MVP της σεζόν στην EuroLeague, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω του τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Προς το παρόν άλλωστε, ουδείς άλλος έχει τόσο μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του, όσο αυτός ο 18χρονος γκαρντ από την Σλοβενία.


Με 129 στο PIR μετά από τέσσερις αγωνιστικές, θα περίμενε κάποιος να μιλάμε για την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της EuroLeague. Δεν είναι έτσι όμως, αφού σύμφωνα με τον Javier Gancedo της EuroLeague, υπάρχει ένας παίκτης που είχε κάνει ελαφρώς καλύτερη εκκίνηση στη διοργάνωση.


Ο λόγος για τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος πριν από δεκαεφτά χρόνια (2000-'01) ως παίκτης της Μπουντούτσνοστ, είχε συγκεντρώσει 135 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Σε ηλικία 27 ετών τότε, είχε κάνει σμπαράλια την ίδια στατιστική κατηγορία, με θύματά του την Μπαρτσελόνα (29 PIR), τους Skyliners (34 PIR), τους London Towers (30 PIR) και τον ΠΑΟΚ (42 PIR). Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ είχε 30.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ιστορίας. Μία επίδοση που πάντως μπορεί να ξεπεράσει ο Λούκα Ντόντσιτς, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς -εκμεταλλευόμενος παράλληλα την απουσία του Σέρχιο Γιουλ.


Όσον αφορά τον παίκτη που συμπληρώνει την τριάδα, πρόκειται για τον Γκρεγκόρ Φούτσκα, ο οποίος ένα χρόνο μετά από τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς, είχε 125 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης μετά το από τέσσερις αγωνιστικές, ως παίκτης της Σκίπερ Μπολόνια. Στη δική του περίπτωση, αυτοί που την... πάτησαν ήταν ο Παναθηναϊκός (17 PIR), η Μπουντούτσνοστ (26 PIR), η ΚΡΚΑ (37 PIR) και η Ζαντάρ (45 PIR).



Αν σου άρεσε κάνε