2887503.jpg

Τον πρώτο λόγο στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός - To αιώνιο Derby

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 28/10/17, 15:31

[ad_1]



Το Sport24.gr καταγράφει αυτά τα δέκα παιχνίδια και τι συνέβη εντός αλλά και εκτός των αγωνιστικών χώρων.


2000-01: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0


Η επιστροφή στην Λεωφόρο


Το πρώτο ντέρμπι της νέας χιλιετίας που έγινε ξανά στη Λεωφόρο μετά την επιστροφή του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ διεξήχθη στις Στις 12 Νοεμβρίου του 2000. Οι πράσινοι υποδέχτηκαν τους ερυθρολεύκους στο Απόστολος Νικολαϊδης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Έγινε ένα καλό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να έχουν πολλές και καλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα αλλά εκείνη τη μέρα βρέθηκαν κάτω από τις εστίες τους οι Νικοπολίδης και Ελευθερόπουλος που εξουδετέρωσαν κάθε κίνδυνο με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει έως το τέλος της αναμέτρησης.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως και σήμερα έτσι και σε εκείνο το ντέρμπι, 17 χρόνια πίσω, στους πάγκους των δυο ομάδων βρισκόντουσαν Έλληνες προπονητές, οι Άγγελος Αναστασιάδης και Γιάννης Ματζουράκης.


Παναθηναϊκός (Άγγελος Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Σάριτς, Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας, Γκαλέτο (55' Βαζέχα), Μπασινάς, Καραγκούνης (73' Σιμπνιέφσκι), Βλάοβιτς (60' Κόλα), Λυμπερόπουλος.


Ολυμπιακός (Γιάννης Ματζούρακης): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (45'΄Ανατολάκης), Κωστούλας, Κόντης, Πατσατζόγλου, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Ζέτεμπεργκ (73' Λουτσιάνο), Άλβες, Οφορίκουε (68' Αλεξανδρής).


Γκολ: -







2001-2002: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1


Το ντέρμπι του Ευθυμιάδη


Ένα από τα "αιώνια" ντέρμπι που έμεινε στην ιστορία για διαφορετικό όμως λόγο είναι αυτό που διεξήχθη τη σεζόν 2001-2002 καθώς όλοι θυμούνται όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα.


Σε ένα ματς που θα μπορούσε να κρίνει και τον τίτλο ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής τον Ολυμπιακό. Ο Ολιζαντέμπε άνοιξε το σκορ για τους πράσινους στο 76', αλλά στο 89' οι φιλοξενούμενοι έφεραν στα ίσια το ματς με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς. Μια παράβαση του Κωνσταντίνου πάνω στον Βενετίδη που αμφισβητήθηκε αρκετά από τους πράσινους όπως και τα υπόλοιπα σφυρίγματα του Ευθυμιάδη.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με τη λήξη του αγώνα οι πράσινοι να κατευθυνθούν ξανά προς τον διαιτητή από τη Δράμα για να παραπονεθούν. Εκείνη την ώρα εισέβαλαν στο γήπεδο εξαγριωμένοι οπαδοί, χτυπώντας τον για να του ανοίξουν το μέτωπο και να χρειαστεί ράμματα. Ενώ κατά του Ευθυμιάδη είχε κινηθεί και ο τότε πρόεδρος του τριφυλλιού, Άγγελος Φιλιππίδης.


Ο Μάκης Ευθυμιάδης έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο γεμάτος αίματα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να κάνουν προσπάθεια να τον προστατεύσουν, δίχως όμως να καταφέρουν και πολλά.


Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σάριτς, Κυριάκος, Φύσσας, Μικάελσεν (67' Κόλκα), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς (59' Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου, Λυμπερόπουλος (78' Γκούμας).


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κωστούλας, Ανατολάκης (80' Άλβες), Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Οφορίκουε (70' Άντζας).


Γκολ: 76' Ολισαντέμπε/89' Τζόρτζεβιτς






2002-03: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2


Και τα πέντε γκολ ο Παναθηναϊκός


Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πιο όμορφα ντέρμπι ανάμεσα στους αιωνίους, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα 3-2 παρά το γεγονός ότι τα δυο γκολ των "ερυθρόλευκων" προήλθαν από αυτογκόλ ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.


Οι πράσινοι υποδεχόταν τον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου του πρωταθλήματος τη σεζόν εκείνη. Κι ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν συνολικά… πέντε φορές, μόνο τα τρία γκολ μέτρησαν υπέρ τους.


Για όσους θυμούνται, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές. Αρχικά στο 9' από αυτογκόλ του Χένρικσεν και εν συνεχεία στο 55' από αυτογκόλ του Κυργιάκου.


Ενδιάμεσα όμως είχε ισοφαρίσει ο Ολιζαντέμπε για τον Παναθηναϊκό στο 18' ενώ το 2-2 ήρθε στο 72' με τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπασινά που έβαλε κυριολεκτικά στα δίχτυα τον Κατεργιαννάκη, ενώ η μεγάλη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό επισφραγίστηκε από τον Κόλκα στο 77ο λεπτό.


Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας (75' Κωνσταντίνου), Μικάελσεν (66' Κόλκα), Μπασινάς, Καραγκούνης, Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος (82' Γκούμας), Ολισαντέμπε.


Ολυμπιακός (Σρέτσκο Κάτανετς): Ελευθερόπουλος (45' Κατεργιαννάκης), Μαυρογενίδης, Κωστούλας (35' Αμανατίδης), Ανατολάκης, Βενετίδης, Άντζας, Πατσατζόγλου, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας (81' Χούτος), Τζιοβάνι.


Γκολ: 18' Ολισαντέμπε, 72' Μπασινάς, 77' Κόλκα/9' Χένρικσεν, 55' Κυργιάκος






2003-04: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2


Το ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο


Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε χαρακτηριστεί από πριν ως "τελικός", αφού το αποτέλεσμα θα έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα. Το τελικό 2-2 κράτησε στην κορυφή την ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, στο +2 από τους "ερυθρολεύκους", και εν τέλει η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε το πρωτάθλημα (το πρώτο ύστερα από 8 χρόνια "ξηρασίας") μετά το κρεσέντο του "λυτρωτή" Ολισαντέμπε.


Με ποδοσφαιρική ματιά, το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει. Τέσσερα γκολ, δεκάδες φάσεις, εκρηκτική ατμόσφαιρα, δυνατές μονομαχίες, αποβολές.


Οι πράσινοι του Σουμ ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπασινά, μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Βάλλα. Ο Ολυμπιακός απάντησε δις και ανέτρεψε τα δεδομένα. Στο 44' ο Στολτίδης σκοράρει σε μια φάση όπου κανείς ακόμα δεν ξέρει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του Χαλκιά και στο 54' ο Τζόρτζεβιτς -μετά από κομπίνα με τον Γεωργάτο- "έγραψε" με σουτ το 2-1.


Στο 72' το ντέρμπι "πήρε φωτιά" όταν ο Κυργιάκος "πήρε αγκαλιά" εντός περιοχής τον Ζιοβάνι -χωρίς να το αντιληφθεί ο Δούρος- με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να εκνευριστεί και να χτυπήσει τον αμυντικό των γηπεδούχων. Αυτό το είδε ο Κορίνθιος ρέφερι, ο οποίος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.


Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και σκόραρε στο 81' με τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Παναθηναϊκός (Γιτζάκ Σουμ): Χαλκιάς, Μόρις (74' Σαπάνης), Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (46' Κυργιάκος), Μικάελσεν, Γκονζάλες (64' Ολισαντέμπε), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.


Ολυμπιακός (Νίκος Αλέφαντος): Γιάννου, Μαυρογενίδης (17' Χούτος), Βάλλας, Πάντος, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο (60' Βενετίδης), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (74' Καφές).


Γκολ: 7' πέν. Μπασινάς, 81' Γκούμας/44' Στολτίδης, 54' Τζόρτζεβιτς






2004-05: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0


Γκολ ο Κωνσταντίνου στην επιστροφή Νικοπολίδη


Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό που ήθελε να επανακτήσει τα σκήπτρα σε ένα ντέρμπι που ενδεχομένως να έκρινε και πολλά στην υπόθεση τίτλου καθώς διεξήχθη έξι αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία. Παράλληλα ήταν το πρώτο ντέρμπι που ο Αντώνης Νικοπολίδης επέστρεψε ως αντίπαλος στην Λεωφόρο.


Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο πήραν το προβάδισμα μετά από γκολ του Κωνσταντίνου στο 43' με τον Κύπριο φορ να πανηγυρίζει έντονα το τέρμα που σημείωσε. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός αντέδρασε και θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αλλά η κεφαλιά του Ριβάλντο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μάριο Γκαλίνοβιτς.


Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στη νίκη που τόσο ήθελε αλλά στη συνέχεια δεν πήρε το πρωτάθλημα καθώς έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ στην άδεια από κόσμο Λεωφόρο λόγω των όσων είχαν γίνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.


Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μορίς, Γκούμας, Μινχ (61' Κωνσταντινίδης), Μπασινάς, Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης (66' Βύντρα), Κωνσταντίνου, Γκέκας, Βόουτερ (82' Μάριτς).


Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Στολτίδης (67' Τζιοβάνι), Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο (87' Ταραλίδης), Οκκάς (67' Πάντος).


Γκολ: 43' Κωνσταντίνου






2007-08: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0


Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Λεοντίου


Τη σεζόν 2007-08 η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με τις δυο ομάδες να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου στις 2 Σεπτεμβρίου και μην έχοντας και οι δυο καμία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση στα πόδια τους.


Το παιχνίδι είχε να παρουσιάσει λίγα πράγματα με τον Ολυμπιακό να έχει καλύτερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ με το δοκάρι του Λούα Λούα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και έκανε κάποιες φάσεις χωρίς όμως να σημειωθεί κάτι αξιόλογο.


Το πιο συγκλονιστικό ήταν ο τραυματισμός του Σωτήρη Λεοντίου σε μια σύγκρουση με τον Λούα Λούα στον αέρα με τον νεαρό τότε μέσο του Παναθηναϊκού να παθαίνει ολική ρήξη χιαστού και να μην μπορεί από εκείνο το ματς να επανέλθει ποτέ ξανά στο επίπεδο που ήταν πριν.


Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ. Νίλσον, Λεοντίου (67' Βύντρα), Γκούμας, Ενακαρίρε, Μάτος (75 Εντόι), Τζιόλης, Δημούτσος (82' Νίνης), Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Μάντζιος.


Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τοροσίδης, Γκαλέτι, Λούα Λούα (88' Νούνιες), Κοβάσεβιτς (78' Νε).






2013-14: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1


"Μητρογκόλ" και τέζα στο 90'


Η μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο σε αυτά τα δέκα ντέρμπι ήταν και η πιο γλυκιά με τον τρόπο που ήρθε. Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90', ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Λεωφόρο σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά από 30 χρόνια. "Σούπα" το πρώτο ημίχρονο, εξαιρετικός ρυθμός στην επανάληψη με αρκετές ευκαιρίες.


Τα λεπτά περνούσαν, το 0-0 δεν άλλαζε κι όπως είναι λογικό οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο επιφυλακτικές. Όποιος δεχόταν το γκολ θα έχανε το ντέρμπι και έτσι η πρώτη σκέψη των "αιωνίων" ήταν η άμυνα. Κι ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα κάτι θα αλλάξει, ο Μήτρογλου σκόραρε στο 90'. Ο Έλληνας επιθετικός απέναντι σε δύο αμυντικούς πάσαρε στον Φουστέρ, εκείνος έδωσε ξανά στον Μήτρογλου και το πλασέ του τελευταίου, κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο.


Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου πάντως δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν κανονικά την προσπάθειά τους, έδειξαν το ίδιο πάθος και στο 92' θα μπορούσαν να πετύχουν την ισοφάριση, αν η κεφαλιά του Σίλντενφελντ ήταν εύστοχη.


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.


Γκολ: 90' Μήτρογλου






2014-15: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1


Ντέρμπι με τα όλα του


Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς καθώς πριν την αναμέτρηση υπήρξαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και αστυνομικές δυνάμεις μετά τις προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και δη του Περέιρα με τη κίνηση του να πάει μπροστά από τη 13 και να κάνει χειρονομίες.


Αφού ηρέμησαν τα πράγματα ο αγώνας ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής σε ένα ματς που είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν.


Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, ήταν "κομβικό" με την έννοια ότι προέρχεται αμέσως μετά από την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού (Ντουρμάζ) και είναι ... αυτογκόλ από τον Μαζουακού στο 48'.


Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του, εκμεταλλευόταν όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να κερδίζουν φάση με την φάση, το πλεονέκτημα. Πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 78' με τον Πέτριτς.


Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να μειώσει το σκορ με σουτ του Ντομίνγκες ύστερα από ωραία κομπίνα σε φάουλ που είχε κερδίσει ο Χάρα. Ένα γκολ που σε εκείνο το σημείο του πρωταθλήματος ήταν κρίσιμο για τους φιλοξενούμενους σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο αιωνίων αντιπάλων. Κάτι που όμως δεν συνέβη.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίντεφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (75' Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης (61' Ατζαγκούν), Πέτριτς (89' Κλωναρίδης), Μπεργκ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75' Ντομίνγκεζ) Ντουρμάζ (85' Αφελάι), Φορτούνης (65 Χάρα), Μήτρογλου.


Γκολ: Μαζουακού (48'), Πέτριτς (78')-Ντομίνγκες 97'






2015-16: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (α.α.)


Δεν ξεκίνησε ποτέ


Η κατάσταση ήταν έκρυθμη πριν την έναρξη της αναμέτρησης στην Λεωφόρο με αρκετές φασαρίες να γίνονται εκτός γηπέδου με συγκρούσεις φίλων του Παναθηναϊκού με τις αστυνομικές δυνάμεις.


Με το που έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού και οι παίκτες των "ερυθρόλευκων" μπήκαν για μια αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν δεκάδες αντικείμενα και καπνογόνα ενώ μια φωτοβολίδα ευθείας βολής χτύπησε στον μηρό τον Φιμπόγκασον.


Ακολούθησε ένταση και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις για λίγη ώρα αλλά στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν. Ο Αστυνομικός διευθυντής όμως μιλώντας στον διαιτητή της αναμέτρησης Ανδρέα Παππά του είπε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και ο διαιτητής πήρε την απόφαση να μην ξεκινήσει το ντέρμπι.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι της σεζόν 2015-16 να το πάρει ο Ολυμπιακός στα χαρτιά με 3-0 λόγω της μη διεξαγωγής του.


2016-17: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0


Γκολάρα του Μπεργκ, χωρίς φάσεις ο Ολυμπιακός


Στο περσινό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού που ήταν κάκιστος και έφυγε από τη Λεωφόρο χωρίς να κάνει φάση. Το τελικό 1-0 αδικεί τους γηπεδούχους αλλά ας όψεται ο Καπίνο που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων.


Ο αγώνας κρίθηκε μετά από ένα γκολ του Μάρκους Μπεργκ ο οποίος είχε την τρομερή έμπνευση μετά από την απόκρουση του Καπίνο σε προσπάθεια του Κλωναρίδη να σουτάρει απευθείας με εναέριο βολέ και να σημειώσει ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ντέρμπι.


Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού που έχασε σωρεία ευκαιριών με τους Εμποκού, Κλωναρίδη και Λέτο για να αυξήσει το υπέρ του σκορ.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77' Λουντ), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού (86 Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77' Λέτο), Μπεργκ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μαρτίνς (57 Ανδρουτσος) , Ελιουνούσι (81' Καρντόσο), Ντομίνγκες (63΄Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.


Γκολ: 15' Μπεργκ
















































ΣΕΖΟΝ ΜΑΤΣ ΣΚΟΡ ΣΚΟΡΕΡ
2000-01 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 -
2001-02 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 76' Ολισαντέμπε/89' Τζόρτζεβιτς
2002-03 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 18' Ολισαντέμπε, 72' Μπασινάς, 77' Κόλκα/9' Χένρικσεν, 55' Κυργιάκος.
2003-04 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 7' Μπασινάς, 81' Γκούμας/44' Στολτίδης, 54' Τζόρτζεβιτς
2004-05 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 43' Κωνσταντίνου
2007-08 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 -
2013-14 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 90' Μήτρογλου
2014-15 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1 48' Μαζουακού (αυτ/γκολ), 78' Πέτριτς/97' Τσόρι
2015-16 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (α.α.)
2016-17 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 15' Μπεργκ



Αν σου άρεσε κάνε