matalon.jpg

Ματαλών: Δείξαμε πως από την Πάτρα δεν θα περάσει κανείς! - Συνεντεύξεις

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 30/10/17, 13:27

[ad_1]


Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάριος Ματαλών. Ο 28χρονος γκαρντ έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του (36:20) και μέτρησε 31 πόντους με 4/7 τρίποντα, έχοντας παράλληλα 6 κερδισμένα φάουλ, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ στο ενεργητικό του!


Έκανε τη διαφορά για την ομάδα του και μιλώντας στο Sport24.gr μας τόνισε πως "κλειδί" για την προσωπική του απόδοση είναι πως νιώθει καλά με τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει αναπροσαρμογή στόχων, έστειλε μήνυμα στις ομάδες που θα πάνε στην Πάτρα και αναφέρθηκε στη σπουδαία μεταγραφή του Άλεξ Άκερ.


Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς με τον Ηρακλή;


"Ο βαθμός συγκέντρωσης μας ήταν πολύ υψηλός χθες. Η αλήθεια είναι πως το χρωστούσαμε λίγο στον εαυτό μας αυτό, επειδή έχουμε χάσει παιχνίδια λόγω συγκέντρωσης. Χθες ήταν η σειρά να κερδίσουμε ένα παιχνίδι επειδή ήμασταν συγκεντρωμένοι. Κατά βάση το αμυντικό πλάνο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά".


Περίμενες ότι θα κάνεις τόσο εντυπωσιακό παιχνίδι;


"Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκίνησα καλά. Στα πρώτα τρία λεπτά έχω χάσει φάσεις… δικές μου! Αστείες φάσεις. Λέι απ αριστερό μόνος μου, τρίποντο ελεύθερο. Δεν ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι για μένα. Το μπάσκετ, όμως, είναι ψυχολογικό άθλημα. Και φέτος νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Νιώθω πολύ καλά με τους συμπαίκτες μου κι έχουμε πολύ καλές σχέσεις εντός κι εκτός παρκέ. Και ξέρω πως αν χάσω 1-2 σουτ δεν θα μου πει κανείς τίποτα γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη. Πιστεύει ο ένας στον άλλο κι ούτε εγώ θα πω κάτι σε κανέναν αν χάσει κάποια προσπάθεια. Κι ο προπονητής πιστεύει σε όλα τα παιδιά. Δεν έχουμε τέτοια θέματα, οπότε κι εγώ συνέχισα να παίζω το παιχνίδι μου και τα υπόλοιπα ήρθαν".


Έχετε 2-0 εντός. Πιστεύεις ότι η έδρα είναι δύναμη για τον Απόλλωνα;


"Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη της χθεσινής νίκης είναι πως δείξαμε ότι από εδώ πέρα δεν θα περάσει κανείς! Αυτό το δείχνεις όταν κερδίζεις τον Ηρακλή, που μαζί με το Περιστέρι είναι τα φαβορί. Όταν, λοιπόν, παίρνεις τέτοιες νίκες, κάνεις σαφές ότι… από εδώ δεν περνάς! Ήταν πολύ βασικό αυτό, διότι πλέον θα έρχονται εδώ ομάδες που θα γνωρίζουν ότι θα περάσουν δύσκολα απογεύματα. Αυτό το είχαμε χτίσει -για παράδειγμα- και πέρυσι με τον Πανιώνιο. Κι αν θέλεις να πετύχεις κάτι καλό στην Α2, την έδρα σου πρέπει να την προστατέψεις, να μην περάσει κανείς".





Τι στόχους έχει η ομάδα για φέτος;


"Θεωρώ πως με τη νίκη επί του Ηρακλή, αναπροσαρμόζονται και οι στόχοι. Όταν κερδίζεις τον Ηρακλή ή αν κερδίσεις το Περιστέρι, ομάδες δηλαδή που είναι τα φαβορί, μπορείς να πεις κι εσύ ότι διεκδικείς την άνοδο. Επίσης,από τη στιγμή που η διοίκηση έφερε έναν παίκτη σαν τον Άκερ, έδειξε ποιος είναι ο στόχος. Ο βασικός στόχος είναι τα πλέι οφ κι από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά. ΟΚ, από τους διεκδικητές έχουμε χάσει -από τον Χολαργό και τη Λευκάδα- αλλά νομίζω ότι αν αυτά τα ματς τα δίναμε στη συνέχεια, θα ήμασταν πιο έτοιμοι και θα βγάζαμε κάτι από αυτά. Τώρα δεν πήραμε τίποτα".


Προσωπικά, τι περιμένεις από την φετινή αγωνιστική περίοδο;


"Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με της ομάδας. Πιστεύω πάντα πως μέσα από την ομαδική διάκριση έρχεται και η ατομική. Η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχει ένα συνδυασμός νέων και έμπειρων παιδιών. Το κλίμα είναι φανταστικό. Η προσθήκη του Άκερ μας ανεβάζει επίπεδο. Από εδώ και πέρα πάμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα. Η ομάδα έτσι όπως είναι φτιαγμένη, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Μέσα από αυτό, θα διακριθούμε όλα τα παιδιά".


Τέλος, μίλησε μας λίγο για τον Άλεξ Άκερ. Έχει ενταχθεί στην ομάδα;


"Για τον Άλεξ είναι πολύ σημαντικό ότι το επόμενο δεκαήμερο δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις (σ.σ. διακοπή λόγω του Κυπέλλου κι έπειτα ρεπό επειδή ο coach Κεραμιδάς του Αμαρουσίου έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Γυναικών). Το διάστημα αυτό θα βοηθήσει όλους μας σωματικά επειδή αρκετά παιδιά παίζουν πολλά λεπτά και είναι απαραίτητο να ηρεμήσουν τα κορμιά μας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως θα μπορέσουμε να δουλέψουμε για να ενταχθεί ο Άλεξ στην ομάδα. Πιστεύω πως στο επόμενο ματς, θα είναι στα ντουζένια του!"


Photo Credits: Eurokinissi



Αν σου άρεσε κάνε