skourtopoulos.jpg

Σκουρτόπουλος: Καμία κακία, μόνο μήνυμα σε Παππά και Αγραβάνη - Εθνική

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 30/10/17, 14:32

[ad_1]



Ο Κώστας Μίσσας, ως Τεχνικός Σύμβουλος των Εθνικών ομάδων, ανέφερε αρχικά πως "αναμφισβήτητα είναι μια διαφορετική εικόνα αυτή με τα "παράθυρα". Δημιουργούνται πολλά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να λυθούν, μέχρι την έναρξη του πρώτου αγώνα η ευχή είναι να έχει βρεθεί μια λύση μεταξύ της EuroLeague και της FIBA, για το καλό του αθλήματος", για να προσθέσει αμέσως μετά:


"Ποτέ δεν θα έβγαινα να πω κάτι για οποιονδήποτε παίκτη, το γνωρίζουν όσοι με ξέρουν εδώ και τριάντα χρόνια στα γήπεδα. Ποτέ δεν θα έβγαζα στη σέντρα έναν παίκτη. Κάποια στιγμή είναι σημαντικό, όταν συναντιόμαστε με κάποιους, να κοιταζόμαστε στα μάτια. Όταν δεν κοιτάζεσαι στα μάτια, υπάρχει πρόβλημα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θανάση (Σκουρτόπουλο) για το θέμα των επιλογών, με τη λογική που έγιναν. Ούτως ή άλλως, όπως είπε, κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον. Η Εθνική ομάδα είναι πολύ διαφορετική από τον σύλλογο, είναι κάτι ιδιαίτερο. Γι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν".


Σε ερώτηση για το αν είχε επικοινωνία με τον Νίκο Παππά, μετά το Eurobasket, απάντησε: "Με τον Νίκο μιλάω τα τελευταία εφτά χρόνια. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Σε πάρα πολλά επίπεδα και σε διαφορετικές λογικές. Το θέμα σε σχέση με το συγκεκριμένο κομμάτι αφορά στη διαχείριση των καταστάσεων. Αυτά δεν τα λέω τώρα, τα λέω από το 2009. Θέλω να το κλείσω αυτό το κομμάτι. Έχω σοβαρό πρόβλημα με τον Νίκο, γιατί του έχω πολύ μεγάλη αδυναμία. Γι αυτό ίσως είμαι πολύ επιεικής κάποιες φορές", ενώ σε ερώτηση για το θέμα της διαχείρισης των παικτών που βρίσκονται στο ΝΒΑ, σχολίασε:


"Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως θα διαχειριστούν όλες οι ομάδες το κομμάτι του ΝΒΑ. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οποιοσδήποτε παίκτης από την Ευρώπη αξίζει, θα μεταφερθεί στο ΝΒΑ. Άρα δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός διεθνών παικτών, που θα έχει στη μέση το ΝΒΑ, επειδή θα πηγαίνουν εκεί. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, θεωρώ ότι σε τελική ανάλυση το πρόβλημα έρχεται στο ίδιο το άθλημα. Κάποια στιγμή, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα εξελιχθούν σε αναπτυξιακές λίγκες για το ΝΒΑ, γιατί η χρηματική διαφορά είναι μεγάλη".


Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα επιστρέψει στην Εθνική ομάδα στις επόμενες διοργανώσεις: "Επειδή περάσαμε μια διαδικασία με τον Γιάννη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, ήταν η πολύ μεγάλη πίεση από την πλευρά των Bucks. Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα κι ο Γιάννης θα είναι στην Εθνική ομάδα".


ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΛΛΟ Ο ΜΠΟΓΡΗΣ, ΑΛΛΟ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ"


Από μέρους του, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε αρχικά: "Με τον καινούργιο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, για την Ελλάδα και για άλλες χώρες που έχουν πολλά παιδιά στην EuroLeague και το ΝΒΑ, δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται δουλειά και συμμετοχή στον μέγιστο βαθμό, απ όσους είναι μέσα σε αυτό. Ευελπιστούμε να πάρουμε την πρόκριση.


Όσον αφορά στις κλήσεις, πρέπει να ξέρετε πως έχουμε τη δυνατότητα να καλούμε 24 παίκτες για κάθε "παράθυρο". Δηλαδή αυτοί που αναφέρθηκαν στην πρώτη μας ανακοίνωση είναι για να παίξουν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 24 εφόσον κριθεί σκόπιμο. Καλέσαμε τα παιδιά που είναι στην EuroLeague με την ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα, κάποιους άλλους που βρίσκονταν στον προθάλαμο, αλλά κι εκείνα τα παιδιά που ήρθαν από τη Νέων Ανδρών. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην πορεία και ποια θα είναι η εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ της EuroLeague και FIBA. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, που θα μαζευτούμε για πρώτη φορά ευελπιστούμε να έχει λυθεί το όποιο ζήτημα".


Όταν του έγινε ερώτηση για την απουσία των Νίκου Παππά, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Μπόγρη από τις πρώτες κλήσεις, είπε: "Δεν έχει κάποια λογική με βάση αυτά που ακούτε. Από τον Ολυμπιακό καλέσαμε τέσσερα παιδιά που είναι στη βάση της Εθνικής ομάδας. Θα μπορούσαν να είναι κι οι Αγραβάνης, Τολιόπουλος και Μπόγρης. Δεν λέει κάτι αυτό. Για μένα όλα είναι θεωρητικά. Όσον αφορά διάφορα άλλα που ακούγονται, δεν έχω πει εγώ κάτι. Δεν μπορούν να λέγονται τα ίδια για τους τρεις. Άλλα είναι τα θέματα για Παππά, άλλα για Αγραβάνη. Καμία σχέση με αυτά που ακούγονται δεν έχει ο Μπόγρης. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Τα κριτήρια πέρα από αγωνιστικά είναι και λειτουργικά", για να εστιάσει αργότερα στους δύο πρώτους:


"Οι δυο τους δεν είναι στο ίδιο σημείο. Μπορεί αυτή η μη κλήση να ήταν ένα μήνυμα απλά και τίποτα άλλο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί πολύ καλύτερα. Έχουν το θάρρος να μας πάρουν ένα τηλέφωνο να συζητήσουμε, να εξηγήσουμε και να λυθεί εσωτερικά. Και να πάμε παρακάτω. Από εκεί και πέρα, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω".


Σε ερώτηση για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά πριν από μια εβδομάδα, απάντησε: "Σε ένα επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Δεν άκουσα καν εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε, μετά ενημερώθηκα και διάβασα. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν".


Αναφορικά με τους αγώνες των προκριματικών αγώνων, ανέφερε: "Το τουρνουά περιλαμβάνει δύο φάσεις, την πρώτη με τα έξι παιχνίδια και μετά με τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουμε το μάξιμουμ των νικών για να τα μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στη β' φάση. Μία ομάδα τελείως καινούργια, με τρεις μόλις προπονήσεις θα παίξουν ένα παιχνίδι στη Μεγάλη Βρετανία, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σχεδόν ίδια με το Eurobasket. Μόνο ο προπονητής έχει αλλάξει. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, όπως κάνουμε εδώ και χρόνια. Στην προσωπική επαφή που είχα με τα παιδιά που κλήθηκαν, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι είναι τόσο δεκτικοί και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.


Όταν με το καλό φτάσουμε στην τελική φάση, κι έχουμε μεγαλύτερη βάση παικτών μαζί με αυτά της EuroLeague και του ΝΒΑ, κι αυτοί που θα παίξουν στα προκριματικά ίσως να έχουν θέση. Θέλουμε σε πρώτη φάση να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ παικτών και όταν φτάσουμε στην τελική φάση, να δούμε τι υλικό θα έχουμε στα χέρια μας.


Πάμε για το μάξιμουμ από την αρχή, γιατί δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν τα περιθώρια. Δεν έχουμε άνεση να κοιτάμε πολύ μακριά. Όλα μετράνε για να φτιάξεις το μέλλον σου στα προκριματικά.


Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποια παιδιά. Υπάρχουν τέσσερις παίκτες που προέρχονται από τη Νέων Ανδρών. Αναφέρω για παράδειγμα ότι προτιμήθηκε κάποιος νεαρός παίκτης αντί του Βασίλη Καββαδά, επειδή αυτή την στιγμή δεν είχε κάποια δραστηριότητα, δεν παίζει αυτή την στιγμή σε κάποια ομάδα. Στην πορεία θα υπάρχει μια βάση, μπορεί στο μέλλον να έχουμε κι άλλες προσθήκες, όπως του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και του Μιχάλη Λούντζη, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στο νέο τους περιβάλλον".


Ενώ κατέληξε για τους αντιπάλους της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά και το επιτελείο που θα βρίσκεται στο πλευρό του: "Έχουμε κάνει μια πρώτη εκτίμηση, για παράδειγμα στο Ισραήλ γίνεται επίσης μια νέα προσπάθεια, με πολλά νέα παιδιά. Από εκεί και πέρα, η Μεγάλη Βρετανία θα έχει το ίδιο πρόσωπο σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που έδειξε στο Eurobasket, κι η Εσθονία είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα πάρα πολύ. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Στο Eurobasket είχαμε την τύχη να βρίσκονται στο τιμ, ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος και ο Βασίλης Γεραγωτέλλης. Δεν έχουμε καταλήξει κάπου, έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας".


ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ: "Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ"


Τέλος, ο Τάκης Τσαγκρώνης δήλωσε αρχικά πως "έχουμε να κάνουμε με ένα καινούργιο μοντέλο, που είχε προαναγγελθεί από το 2011 και ο προγραμματισμός του βγήκε το 2015. Δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε, ή κάτι το ξαφνικό. Ελπίζαμε ότι μέχρις εδώ, θα είχαμε τη συμπαράσταση όλων. Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση, που θέλω να ελπίζω ότι θα έχει λυθεί μέχρι το τέλος. Από την πλευρά της, η ΕΟΚ είναι έτοιμη για όλα. Για εμάς, το βασικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στην περιφέρεια να δει την Εθνική ομάδα", για να συνεχίσει κάνοντας ένα μικρό σχόλιο για το θέμα του Νίκου Παππά και της διαμάχης του με τους δημοσιογράφους: "Δεν παρακολουθώ αυτή τη διαδικασία. Το να χαρακτηρίζεις εκ του μακρόθεν δεν θεωρώ ότι είναι το σωστό. Είναι καταδικαστέο".


Για την κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τους παίκτες της EuroLeaue, είπε: "Είχα πει ξανά στο παρελθόν, ότι δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο παράξενο. Οι παίκτες έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα. Οι ομάδες δεν θα τους επιτρέψουν να παίξουν και για να αποφύγουν τον οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο οι σύλλογοι, θα πουν ότι οι παίκτες δεν πάνε στην Εθνική ομάδα. Υπάρχει ο αθλητικός νόμος που προβλέπει κάποια πράγματα για απουσία ενός παίκτη από την Εθνική, όταν έχει κληθεί.


Θέμα τιμωρίας δεν έγκειται από την πλευρά της Ομοσπονδίας, είναι τι προβλέπει ο νόμος για όλα τα αθλήματα. Όχι μόνο για το μπάσκετ. Γιατί ψάχνουμε να βρούμε το θέμα στην Ομοσπονδία ή στη FIBA, κι όχι στην EuroLeague; Γιατί οι σύλλογοι δεν πιέζουν την EuroLeague για να βρεθεί λύση; Έχουν κληθεί 24 παίκτες, το τι θα γίνει στο τέλος είναι άλλο ζήτημα. Δεν είναι θέμα μόνο δικό μας. Εμείς, θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό σύνολο".


Ενώ, για ενδεχόμενη τιμωρία των παικτών που δεν θα δώσουν το "παρών" στην Εθνική ομάδα, παρότι έχουν κληθεί, είπε: "Δεν είναι μόνο θέμα πρόβλεψης της FIBA, αλλά και της εγχώριας νομοθεσίας. Οι ομοσπονδίες, ως μέλη της FIBA, πρέπει να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της FIBA. Όλα αυτά προβλέπονται μέσα από τον νόμο. Το τελευταίο διάστημα, όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει πως θα ακολουθήσουν τη FIBA", για να καταλήξει μιλώντας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Ήταν, είναι και θα είναι παίκτης της Εθνικής ομάδας".



Αν σου άρεσε κάνε