botia.jpg

Οι αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 05:50 Δημιουργία 01/11/17, 12:25

[ad_1]


Σημαντικό ρόλο προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν τη σπουδαία ισοπαλία έπαιξε η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, με... μπροστάρηδες τους Αλμπέρτο Μποτία, Μπιόρν Ένχελς, Λεονάρντο Κούτρη και Παναγιώτη Ταχτσίδη. Με τη βοήθεια του "Squawka", το Sport24.gr αναλύει τις αμυντικές επιδόσεις των Πειραιωτών στον αγώνα με την "Μπάρτσα".


Εν αρχή ην η... άμυνα


Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν νικητές στις εναέριες μονομαχίες (58% - 42%), είχαν 23 αναχαιτίσεις έναντι 7 των Καταλανών, 25 απομακρύνσεις σε σχέση με τις μόλις 11 των "μπλαουγκράνα", ενώ υπέπεσαν στον ίδιο αριθμό φάουλ με τους αντιπάλους τους (9-9). Στις μόνες κατηγορίες που υστέρησαν, ήταν τα κοψίματα (10-14) και η επιτυχία στα τάκλιν (31% - 34%).


ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΜΠΟΤΙΑ


Σε ατομικό επίπεδο, ο Αλμπέρτο Μποτία πραγματοποίησε την πιο μεστή και πλήρη εμφάνιση απ' την στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ήταν ηγέτης στην άμυνα, κατηύθυνε σωστά τους συμπαίκτες του, έβγαινε πρώτος στην μπάλα και "καθάριζε" πολλές επικίνδυνες φάσεις εν τη γενέσει τους. Μάλιστα, το εντυπωσιακό, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα του "Squawka" είναι πως στα τελευταία λεπτά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο Ολυμπιακός να αντιδράσει σωστά στη μαζική πίεση των "μπλαουγκράνα". Συνολικά, είχε 33% ποσοστό επιτυχίας στα τάκλιν, πραγματοποίησε τρεις αναχαίτισες, είχε πέντε απομακρύνσεις της μπάλας, καθώς και τέσσερα κοψίματα, σχεδόν τα μισά απ' όσα έκανε η ομάδα.





ΑΡΧΗΣΕ Η "ΑΠΟΣΒΕΣΗ" ΑΠ' ΤΟΝ ΕΝΧΕΛΣ


Όσον αφορά στο παρτενέρ του Ισπανού στόπερ, Μπιόρν Ένχελς απέδειξε γιατί οι "ερυθρόλευκοι" κατέβαλαν 7.000.000 ευρώ στην Μπριζ για την απόκτησή του. Ο Βέλγος αμυντικός, παιχνίδι με το παιχνίδι, ανεβάζει την απόδοσή του, με αποκορύφωμα το χθεσινό ματς. Ο 23χρονος στόπερ ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι (100% επιτυχία στις εναέριες μονομαχίες), είχε υψηλό ποσοστό επιτυχία στα τάκλιν (50%), μία αναχαίτιση, έξι απομακρύνσεις, καθώς κι ένα κόψιμο. Η εμφάνισή του, ειδικά στις αρχές (αλλά και στο τέλος) του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν εντυπωσιακή, δίνοντας σημαντικές λύσεις στον αμυντικό τομέα.





"ΜΗΧΑΝΑΚΙ" Ο ΚΟΥΤΡΗΣ


Απ' την άλλη πλευρά, σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε κι ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο νεαρός αριστερός μπακ άφησε πίσω του το πρώτο ματς, στο οποίο αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες απέναντι στον δραστήριο Ζεράρ Ντεουλαφέου, και εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανεβασμένος. Κράτησε τη θέση του, έδωσε μεγάλες μάχες με τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο κατάφερε να περιορίσει σημαντικά, ενώ, όποτε μπορούσε, βοηθούσε και στον επιθετικό τομέα. Όπως ο Μποτία, έτσι κι ο Κούτρης, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το 75ο λεπτό και ήταν ένας απ' τους καλύτερους παίκτες των "ερυθρολεύκων". Το 67% επιτυχίας στα τάκλιν, οι έξι απομακρύνσεις κι οι δύο αναχαιτίσεις αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.





ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ


Τέλος, δεν είναι δυνατόν να μην γίνει μία ειδική μνεία στον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ο Έλληνας μέσος έχει ακούσει... πολλά, εξαιτίας των μεταπτώσεων που παρουσιάζει στην απόδοσή του, αλλά στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα είχε τεράστια συμβολή. Αγωνιζόμενος ως deep-lying playmaker, o 25χρονος μέσος ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Δεν δίστασε να βάλει το πόδι του στη... φωτιά, ανακόπτοντας επικίνδυνες επιθέσεις των Καταλανών. Απόδειξη, το δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λουίς Σουάρες. Εκτός, όμως, απ' το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν και ουσιαστικός. Κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, είχε τρεις αναχαιτίσεις, ισάριθμες απομακρύνσεις, αλλά και τρία καθοριστικά κοψίματα. Στα τελευταία λεπτά, λόγω της υπερπροσπάθειας, κουράστηκε, όπως είναι εμφανές και στο διάγραμμα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί πόντους απ' τη γενικότερη απόδοσή του.





Στατιστικά: champions-league.squawka.com



Αν σου άρεσε κάνε