4263002.jpg

Μαουρίσιο: Θα γράψουμε ιστορία, σπάζοντας την ηγεμονία του Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 01/11/17, 20:43

[ad_1]



Για τον λόγο που τον οδήγησε να επιλέξει τον ΠΑΟΚ: "Κάθισα με τον ατζέντη μου, Πιέρ Φερνάντες και ανέλυσα τις προοπτικές που έχω μπροστά μου. Είχαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, μεταξύ άλλων και από τη Βραζιλία. Αλλά ήθελα να παραμείνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.


Κατέληξα στην επιλογή του ΠΑΟΚ γιατί το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε ήταν ονειρικό για εμένα.Όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, είπα στον εαυτό μου… "Ήρθε η ώρα να γράψουμε ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ". Το ξεκίνημα μου είναι το καλύτερο. Βοήθησα ήδη την ομάδα με μια ασίστ και σκόραρα δύο γκολ στο τελευταίο παιχνίδι. Είμαστε στην «μάχη» για τον τίτλο, οι οπαδοί μας είναι πολύ παθιασμένοι και μας υποστηρίζουν ανά πάσα στιγμή. Είναι χαρά μου να παίζω στον ΠΑΟΚ".


Για το τι θέλει να πετύχει με την ομάδα του ΠΑΟΚ: "Είχα πολύ καλές προτάσεις το καλοκαίρι. Μου κατατέθηκαν επίσημες προσφορές από την Ισπανία, την Ιταλία και δύο από την Ρωσία. Επιλέξαμε τον ΠΑΟΚ μαζί με τον ατζέντη μου, λόγω της φιλοδοξίας του συλλόγου.


Στόχος είναι να κερδίσουμε τα πάντα στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και να τερματίσουμε την ηγεμονία του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου, η πρόθεση είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα που να μπορεί να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτή την διοργάνωση με την Ζενίτ και θέλω να αγωνιστώ ξανά εκεί με την φανέλα του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά".


Για το πώς τον βοήθησε στην καριέρα του το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: "Είμαι βέβαιος ότι όταν θα γυρίσω πίσω στη Βραζιλία θα είμαι πολύ πιο ώριμος. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα στο ευρωπαϊκό στυλ και αυτό με βοήθησε πολύ. Ήμουν πολύ τυχερός αφού συνεργάστηκα με άριστους επαγγελματίες, είτε στη Ρωσία είτε εδώ στην Ελλάδα. Εδώ στην Ευρώπη καταλήγεις να βλέπεις το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα με βοηθήσει πολύ όταν θα επιστρέψω".


Για το βραζιλιάνικο Φλουμινένσε-Φλαμένγκο: "Είναι φυσικό να θυμάμαι τα ντέρμπι που σκόραρα. Είχα τύχη απέναντι στην Φλαμένγκο και σκόραρα δύο φορές απέναντι της. Σε αυτά τα ματς δεν χάσαμε από αυτούς. Το 2008 θυμάμαι τους αντιμετωπίσαμε για το πρωτάθλημα με τον Τιάγκο Νέβες να κάνει τα πάντα και εγώ απλά να κλείνω το σκορ στη νίκη μας με 4-1.


Συνολικά έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τα ντέρμπι της Φλουμινένσε με την Φλαμένγκο. Παρακολουθώ την Φλουμινένσε και ελπίζω να ανακάμψει. Έχει μια πολύ γρήγορη επίθεση, και έναν επιθετικό που είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι με την Φλαμένγκο".



Αν σου άρεσε κάνε