«Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

«Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:55 Δημιουργία 16/05/18, 21:51

«Ίδρωσε», αλλά τελικά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη.

Με το τελικό 78-75 οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στο ΣΕΦ, στη σειρά των προημιτελικών και, πλέον, οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το δεύτερο ματς, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (19/05) στην έδρα της ομάδας από την Εύβοια.

Το πολύ καλό ξεκίνημα των Πειραιωτών (προηγήθηκαν 25-8) στην πρώτη περίοδο, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς οι φιλοξενούμενοι «ροκάνισαν» σιγά-σιγά τη διαφορά και στην 4η περίοδο διεκδίκησαν το ματς επί ίσοις όροις. Τελικά, όμως, μέτρησε η εμπειρία των γηπεδούχων, αλλά και τα λάθη των παικτών της Κύμης σε δύο περιπτώσεις, που είχαν την ευκαιρία να προσπεράσουν!

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, δια χειρός Γιώργου Πρίντεζη, βράβευσε τον πρώην παίκτη του και νυν της Κύμης, Νίκο Μπάρλο, για την προσφορά του τόσο στους «ερυθρόλευκους», όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Έλληνας φόργουορντ ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρηση του από την ενεργό δράση στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κάιλ Ουίλτζερ με 14.

Από την Κύμη, η οποία έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ξεχώρισε ο Θάντους ΜακΦάντεν με 21 πόντους και 6 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γκάρι ΜακΓκι με 11 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Αν σου άρεσε κάνε