Μουντιάλ 2018: Δύσκολη νίκη για τη Γαλλία επί της Αυστραλίας

Μουντιάλ 2018: Δύσκολη νίκη για τη Γαλλία επί της Αυστραλίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:46 Δημιουργία 16/06/18, 16:40

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά κατόρθωσε να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, επικρατώντας με 2-1 της Αυστραλίας, στο Καζάν.

Οι «τρικολόρ» πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και οι Μπαπέ (2΄), Πογκμπά (4΄) και Γκριεζμάν (6΄) ανάγκασαν τον Ράϊαν σε ισάριθμες επεμβάσεις.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, όμως, τα «καγκουρό» ισορρόπησαν και περιόρισαν την επιθετική λειτουργία της Γαλλίας, αφού με πολύ τρέξιμο ανάγκασαν τους Πογκμπά και Καντέ να μην μπορούν να μοιράσουν στους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Μπαπέ

Στο 57ο λεπτό ο Πογκμπά βρήκε τον Γκριεζμάν που ανατράπηκε. Ο Κούνια αρχικά έδειξε «παιζετε», αλλά ειδιοποιήθηκε μέσω VAR οτι υπάρχει παράβαση. Ο Ουρουγουανός άλλαξε την απόφασή του και ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής και ο Γέντινακ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο για τους socceroos.

Τελικά, το νικητήριο γκολ για τους «μπλε» πέτυχε στο 82΄ ο Πογκμπά με ατομική ενέργεια και ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του Ντεσάμπ.

Αν σου άρεσε κάνε