Μουντιάλ: Η Αργεντινή κόλλησε στην ισοπαλία με την Ισλανδία

Μουντιάλ: Η Αργεντινή κόλλησε στην ισοπαλία με την Ισλανδία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 18:34 Δημιουργία 16/06/18, 18:27

Η «πρωτάρα» σε τελική φάση Μουντιάλ, Ισλανδία, απέδειξε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι «σάκος του μποξ» στο 21ο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Οι «νησιώτες» υποχρέωσαν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Αργεντινή, στην πρώτη απώλεια βαθμών (1-1) στο εναρκτήριο ματς των δύο ομάδων στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ.

Οι Ισλανδοί με μαζική άμυνα και με αντεπιθέσεις έβαλαν δύσκολα στην «αλμπισελέστε», η οποία αν και προηγήθηκε νωρίς με το όμορφο γκολ του Σέρχιο Αγουέρο (19΄), δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Καθοριστικό σημείο στο ματς ήταν η φάση του 63ου λεπτού, όταν ο Μέσα κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μέσι, αλλά ο Χάλντορσον έπεσε στη σωστή γωνία και απόκρουσε την εκτέλεση του άσου της Μπαρτσελόνα.

Η ψυχολογία των Ισλανδών ανέβηκε στα ύψη μετά την εξέλιξη αυτή και παρά την πίεση που δέχτηκαν στο τελευταίο 20λεπτο κατάφεραν να πάρουν το βαθμό και να ελπίζουν σε ανάλογη πορεία με αυτή του EURO της Γαλλίας, όταν έφτασαν μέχρι τους «8» στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση.

Το γρήγορο γκολ του Αγουέρο στο 19΄ δεν πτόησε την Ισλανδία, η οποία είχε άμεσα την απάντηση. Τέσσερα λεπτά αργότερα (23΄) ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού, Φινμπόγκασον, με πλασέ μετά την προσωρινή απόκρουση του Καμπαγέρο, έκανε το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

*Ένα μεγάλο ρεκόρ σημείωσε ο Αργεντινός Μαστσεράνο, ο οποίος έφθασε τις 144 διεθνείς συμμετοχές και ξεπέρασε τον Χαβιέρ Ζανέτι που είχε συμπληρώσει 143.

Αν σου άρεσε κάνε