Μουντιάλ 2018: Με Κριστιάνο «4x2» η Πορτογαλία νίκησε το Μαρόκο

Μουντιάλ 2018: Με Κριστιάνο «4x2» η Πορτογαλία νίκησε το Μαρόκο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:20 Δημιουργία 20/06/18, 17:12

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σημειώνει το νικητήριο τέρμα πολύ νωρίς στον αγώνα της Πορτογαλίας με το Μαρόκο (1-0) για τη δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας, η ομάδα του Σάντος βρίσκεται με το «ενάμιση πόδι» στην πρόκριση των «16» της διοργάνωσης, ενώ αντίθετα η αφρικανική ομάδα αποχαιρέτησε τις ελπίδες για πρόκριση από τον όμιλο.

Με το γκολ που πέτυχε ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας έφτασε τα 4 σε δύο αγώνες και πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τον πρώτο σκόρερ στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Ζοάο Μουτίνιο από τα δεξιά, ξεμαρκαρίστηκε με ωραία κίνηση και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση και ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας, για να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ όλων των εποχών με εθνική ομάδα. Λίγο αργότερα ο 33χρονος επιθετικός είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ελ Κατζούι.

Στη συνέχεια το Μαρόκο ανέβασε την απόδοσή του και… φανέρωσε ξανά τα αμυντικά προβλήματα των Πορτογάλων, φτάνοντας με σχετικά άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Οι Αφρικανοί είχαν συνολικά οκτώ τελικές στο πρώτο μέρος, με καλύτερη στιγμή μία κεφαλιά του Μπενατιά στο 12΄ που μπλόκαρε ο Ρουί Πατρίσιο. Στο 39΄ ο Ρονάλντο έδωσε… μισό γκολ στον Γκουέδες, όμως ο επιθετικός της Βαλένθια νικήθηκε από τον Ελ Κατζούι.

Το Μαρόκο συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 57΄, όμως ο Ρουί Πατρίσιο έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μπελχαντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπενατιά σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Με όλο το πείσμα και το πάθος τους, οι παίκτες του Ερβέ Ρενάρ δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αφού και στη φάση του 90′, το σουτ του Ζιγιάς κόντραρε στον Πέπε, και αποκλείστηκαν οριστικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Συνθέσεις:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ Σοάρες, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Μπερνάνρντο Σίλβα (59′ Μάρτινς), Καρβάλιο, Μουτίνιο (89′ Άντριεν Σίλβα), Ζοάο Μάριο (70′ Μπρούνο Φερνάντες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκουέδες

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Μουνίρ, Ντιράρ, Μπενάτια, Ντα Κόστα, Χακίμι, Ελ Αχμάντι (86′ Φαίρ), Μπουσουφά, Άμραμπατ, Μπελχαντά (75′ Καρσελά), Ζιγιάς, Μπουταΐμπ (69′ Ελ Καάμπι)

Αν σου άρεσε κάνε