Μουντιάλ 2018: «Κόλλησαν» στην ισοπαλία Δανία - Αυστραλία

Μουντιάλ 2018: «Κόλλησαν» στην ισοπαλία Δανία - Αυστραλία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:17 Δημιουργία 21/06/18, 17:12

Ίσες εντυπώσεις και από ένα βαθμό απέσπασαν Δανία και Αυστραλία που έφεραν ισοπαλία 1-1 στη «Σαμάρα Αρένα», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Οι Σκανδιναβοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με εξαιρετικό βολέ του Έρικσεν μετά από γύρισμα του Νικολάι Γιόργκενσεν. Στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμά τους, με σουτ του Σίστο και κεφαλιά του Γιόργκενσεν, αλλά σταδιακά οι Αυστραλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να απειλούν, κυρίως με «στημένες» φάσεις.

Σε μία από αυτές, ο Λέκι πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Πόουλσεν, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Δανού επιθετικού και ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου Λαόθ, μετά από υπόδειξη του VAR και εξέταση του βίντεο, καταλόγισε πέναλτι.

Ο Γέντινακ στο 37΄ ευστόχησε (όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Γαλλία, όπου και πάλι τα «καγκουρό» είχαν κερδίσει πέναλτι για χέρι του Ουμτιτί σε παρόμοια φάση) και ισοφάρισε.

Στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε», με την μπάλα να βρίσκεται συνεχώς «πάνω - κάτω». Ο Σίστο αστόχησε από εξαιρετική θέση στο 51΄, ενώ στο 67΄ ο Ντάλσγκααρντ πρόλαβε τελευταία στιγμή να διώξει προ του Κρούζε.

Στο 71΄ το δυνατό σουτ του Μούι δεν βρήκε στόχο κι ένα λεπτό αργότερα ο Σμάιχελ μπλόκαρε το σουτ του Ρόγκιτς, ενώ στην αντεπίθεση των Δανών ο Σίστο έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ράιαν. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 88΄, όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε το σουτ του Αρζάνι από πλάγια θέση.

Η ομάδα του Άγκε Χαρέιντε έφτασε τους 4 βαθμούς και χρειάζεται ισοπαλία απέναντι στη Γαλλία για να προκριθεί στους «16», ενώ και οι socceroos ελπίζουν σε πρόκριση, αρκεί να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική το Περού.

Αν σου άρεσε κάνε