Μουντιάλ 2018:Η Αργεντινή ελπίζει μετά από τη νίκη της Νιγηρίας

Μουντιάλ 2018:Η Αργεντινή ελπίζει μετά από τη νίκη της Νιγηρίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:18 Δημιουργία 22/06/18, 21:15

«Φωτιά» έβαλε στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ της Ρωσίας η Νιγηρία, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Ισλανδίας στο Βόλγκογκραντ που της επέτρεψε να μείνει «ολοζώντανη» στη διεκδίκηση μιας θέσης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα, διατήρησε στη διεκδίκηση της πρόκρισης την Αργεντινή, η οποία αν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική νικήσει τους «σούπερ αετούς» και ταυτόχρονα η Ισλανδία δεν νικήσει τους Κροάτες, θα βρεθεί στην επόμενη φάση.

Πάντως, και οι δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο ήταν για την Ισλανδία. Η πρώτη στο 3ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρτσον έξω από την περιοχή ο Ουζόχο έδιωξε σε κόρνερ και η δεύτερη στην εκπνοή του ματς (45΄) όταν ξανά από φάουλ, ο Φινμπόγκασον πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Μετά τη μέτρια εικόνα στο πρώτο μέρος, η Νιγηρία μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κατάφερε να επικρατήσει στον αγωνιστικό χώρο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούσα.

Στο 49΄ σε αντεπίθεση των Αφρικανών ο επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 75΄ κατάφερε να βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία να ξαναμπεί στο ματς ήρθε στο 83΄. Με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Φινμπόγκασον από τον Εμπουεχί, ωστόσο, ο Γκ. Σίγκουρτσον αστόχησε!

Την 3η αγωνιστική θα παίξουν στις 26 Ιουνίου Νιγηρία – Αργεντινή στην Αγία Πετρούπολη και Ισλανδία - Κροατία στο Ροστόφ, με την τελευταία να έχει ήδη προκριθεί.

Αν σου άρεσε κάνε