Μουντιάλ 2018: Πρώτη η Κολομβία στον 8ο όμιλο, πέρασε και η Ιαπωνία

Μουντιάλ 2018: Πρώτη η Κολομβία στον 8ο όμιλο, πέρασε και η Ιαπωνία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:32 Δημιουργία 28/06/18, 19:19

Στα τελευταία λεπτά της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας κρίθηκε η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, με την Κολομβία να περνά ως πρώτη και την Ιαπωνία ως δεύτερη.

Η Κολομβία χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες από το 31΄ (αποχώρησε τραυματίας) και με τον Φαλκάο σε μέτρια μέρα, κατάφερε να νικήσει τη Σενεγάλη με 1-0 και να πάρει την πρωτιά και πανηγυρικά την πρόκριση για τα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης που ακολουθούν.

Το «θρίλερ», όμως, παίχτηκε στην 2η θέση, εκεί όπου Ιαπωνία και Σενεγάλη ισοβάθμισαν στους 4 βαθμούς και σε απόλυτη ισορροπία και στα γκολ (4-4). Τελικά, η ομάδα της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου» ήταν αυτή που θα συνεχίσει στο τουρνουά λόγω του...fair play. Οι παίκτες της είχαν λιγότερες κίτρινες κάρτες από τους Αφρικανούς στην φάση των ομίλων κι ως εκ τούτου αυτό το κριτήριο αποδείχθηκε... σωτήριο.

Το ματς στη Σαμάρα, ανάμεσα στην Κολομβία και στην Σενεγάλη, κρίθηκε στο 74ο λεπτό από την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού των Νοτιοαμερικάνων, Γέρι Μίνα. Γκολ που άφησε εκτός τη Σενεγάλη και κατ΄επέκταση την Αφρική που δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στο γύρο των «16».

Με νίκη γοήτρου αποχαιρέτησε το ματς η Πολωνία. Ο Μπεντνάρεκ ήταν ο σκόρερ των νικητών στο 59', με το 1-0 επό της Ιαπωνίας να μένει μέχρι το τέλος.

Κολομβία και Ιαπωνία θα περιμένουν το αποψινό ματς ανάμεσα στο Βέλγιο και στην Αγγλία, για να μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση. Η Κολομβία θα παίξει με την ομάδα που θα πάρει την 2η θέση του 7ου γκρουπ, ενώ η Ιαπωνία με εκείνη που θα τερματίσει πρώτη.

Αν σου άρεσε κάνε