Με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα

Με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:25 Δημιουργία 22/08/18, 08:22

Ο ΠΑΟΚ έμεινε αλώβητος στο «Ντα Λουζ», έφυγε με ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Μπενφίκα παραμένοντας αήττητος για πέμπτο στη σειρά αγώνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στους ομίλους.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (29/8) στην Τούμπα, με τον Κυπελλούχο Ελλάδας να έχει πια μοναδική ευκαιρία για να βρεθεί για πρώτη φορά στη φάση των γκρουπ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλει δικό του ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα με ταλέντο και μεγάλη κινητικότητα. Μόλις στο 6΄ από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Γκέντσον σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 14΄ ένα μακρινό σουτ του Κάνιας έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και μετά το 20λεπτο η Μπενφίκα απόκτησε πλήρη έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 23΄ σουτ του Πίτσι από το ύψος του πέναλτι έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 27΄ σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίτσι η μπάλα ακούμπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 30΄ νέα κεφαλιά πάλι από τον Πίτσι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 32΄ διπλή επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πίτσι, με τον Έλληνα πορτιέρε να μπλοκάρει τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή. Το σκορ τελικά άνοιξε από τα 11 μέτρα ο Πίτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο Μάζιτς για μαρκάρισμα του Μαουρίτσιο στον Ζέντσον.

Στην επανάληψη μετά το αρχικό 15λεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε τους ρυθμούς του και σε αυτό συνετέλεσε η είσοδος του Ουάρντα, ο οποίος ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό άρχισε να επισκέπτεται την εστία του Βλαχοδήμου και στο 76΄ πέτυχε την ισοφάριση με γωνιακό πλασέ του Ουάρντα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, κεφαλιά του Βαρέλα στο οριζόντιο δοκάρι και σουτ του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού.

Αν σου άρεσε κάνε