Πιο κοντά στο Champions League η ΑΕΚ

Πιο κοντά στο Champions League η ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:50 Δημιουργία 23/08/18, 08:34

Το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα... αστέρια του Champions League έκανε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη με 2-1 στη Βουδαπέστη επί της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας Βίντι.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε αήττητη για 13ο συνεχή αγώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δημιουργώντας ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Οι Ούγγροι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η σκληρότητα που επιστράτευσαν δεν τους βγήκε σε καλό. Στο 22ο λεπτό, κι ενώ ως τότε δεν είχε συμβεί τίποτα αξιοσημείωτο, ο Χούστι πήγε πολύ δυνατά στον Μπακασέτα, τον πάτησε και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Ρόκι.

Το momentum πέρασε αυτόματα στην ΑΕΚ, που άρχισε να βγαίνει μπροστά και σκόραρε στο 34΄, στη δεύτερη τελική της: ο Χουλτ από αριστερά έδωσε στον Σιμόες, αυτός στον Μπακασέτα, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, απέκρουσε ο Κόβασικ, αλλά ο Κλωναρίδης στο ριμπάουντ σκόραρε από κοντά.

Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου η Ένωση διπλασίασε, βάζοντας πολύ γερά θεμέλια για τη νίκη στη Βουδαπέστη. Στο σημείο εκείνο ο Μάνταλος πέρασε στον Μπακασέτα και αυτός με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή κόντραρε.

Στο 53΄ όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός από... ωραίος έγινε μοιραίος, καθώς αποβλήθηκε επίσης με απευθείας κόκκινη κάρτα, για το λόγο που είδε την άγουσα προς τα αποδυτήρια ο Χούστι: επειδή πάτησε δυνατά στον αστράγαλο τον Νεγκό.

Στο 68΄ και σε μακρινή μπαλιά από τη μεσαία γραμμή ο Λάζοβιτς πήρε ωραία την μπάλα, ο Λαμπρόπουλος, που τον μάρκαρε με τα... μάτια έπεσε και ο έμπειρος Σέρβος πλάσαρε σωστά για το 1-2.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με κορυφαία εκείνη του Νεγκό στο 72ο λεπτό, όταν ο Νεγκό πλάσαρε άουτ σε άδεια εστία από τα τέσσερα μέτρα! Στο διάστημα που απέμεινε η ΑΕΚ κράτησε το σκορ και πια έχει τον πρώτο λόγο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Αν σου άρεσε κάνε