Επέστρεψε στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

Επέστρεψε στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:56 Δημιουργία 29/08/18, 08:53

Επέστρεψε στους ομίλους του Champions League ύστερα από 12 χρόνια η ΑΕΚ, δηλαδή από το 2006 και την πρόκριση που είχε επιτύχει επί της Χαρτς.

Η Ένωση δεν έκανε καλή εμφάνιση, κράτησε όμως το 1-1 απέναντι στη Βίντι και την Πέμπτη το απόγευμα θα μπει στην κληρωτίδα.

Παράλληλα, η Ένωση επέκτεινε το αήττητό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε 14 αγώνες. Μια επίδοση αξιοσημείωτη, που είναι δύσκολο να καταρριφθεί στο άμεσο μέλλον. Οι συνθήκες του πρώτου αγώνα, που άλλαξαν μετά την αποβολή του Χούστι στον πρώτο αγώνα, ίσχυσαν και στη ρεβάνς λόγω των προβλημάτων της ΑΕΚ στις πτέρυγες.

Ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίκχρονο, στο 30' ο Μπάρκας έκανε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Λάζοβιτς. Με εξαίρεση τις ατομικές προσπάθειες του Λιβάια, η Βίντι έδειχνε να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Όμως τα πάντα άλλαξαν μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

Ο Φιόλα έσπρωξε τον Λόπες στην περιοχή και το πέναλτι που καταλόγισε ο Μαρτσίνιακ εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος στο 48'. Μόλις 9 λεπτά αργότερα, όμως, η πόρτα της πρόκρισης έγινε πάλι ορθάνοιχτη: από κάθετη πάσα του Φιόλα ο Νεγκό εκμεταλλεύτηκε κακή τοποθέτηση των αμυντικών της ΑΕΚ και πλάσαρε τον Μπάρκα για το 1-1 στο 58'.

Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν για την ΑΕΚ, καθώς η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας απείλησε άμεσα με το Νεγκό στο 68' (άουτ) και με τους Σέποβιτς (71'), Λάζοβιτς (82'), όπου ο Μπάρκας κράτησε το όνειρο ζωντανό με εξαιρετικές επεμβάσεις. Η αποβολή του Ελντερ Λόπες, που χτύπησε το Νεγκό εκτός φάσης στο 80' έκανε την κατάσταση περίπλοκη.

Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων (έγιναν 9 λόγω πρόσθετων καθυστερήσεων) κύλησαν βασανιστικά, αλλά πέρασαν... Ατυχώς για την ΑΕΚ, όμως, μετά η λήξη ο Λιβάια, που είχε γίνει αλλαγή στη διάρκεια του αγώνα, χτύπησε τον Λάζοβιτς, είδε την κόκκινη κάρτα και η Ένωση θα τον στερηθεί σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο.

Αν σου άρεσε κάνε